joi, 2 aprilie 2015

Ziua Regelui la Amsterdam

Am avut bucuria ca în urmă cu doi ani să asistăm pe viu la încoronarea regelui Wilhelm Alexander al Olandei. De atunci, Ziua Naţională a Olandei a fost mutată din 30 aprilie pe 27 aprilie. Având experienţa superbei zile din urmă cu doi ani, am inclus această sărbătoare pe lista ideilor de vacanţă pentru luna aprilie.
Amsterdam este un oraş vibrant, cu un ritm unic, dar care în ziua aniversării sărbătorii naţionale devine ceva cu totul şi cu totul special. Dincolo de sărbătoare propriu-zisă, o croazieră pe canelele din Amsterdam, o plimbare pe malurile acestora, vizitarea unora dintre muzee, ale bisericilor, a casei Annei Frank sau a "Heinneken Experience" - sunt numai câteva dintre momentele care pot fi foarte frumoase în Amsterdam. Sau chiar şi vizitarea celebrului cartier al "Felinarelor roşii". Peste canelele Amsterdamului sunt numeroase poduri, unele chiar superbe, există Rijkmuseum şi câte şi mai câte...
Sărbătoarea Zilei Naţionale înseamnă dincolo de ceremonii sau poate chiar spectacole o extraordinară paradă pe canalele din Amsterdam. Este ceva incredibil de frumos, o privelişte de care nu te mai saturi şi pentru care merită să petreci Ziua Regelui la Amsterdam.
Cum se ajunge la Amsterdam?
Avionul este soluţia de bază, iar o variantă bună pentru această perioadă ar fi următoarea:
25 aprilie: Bucureşti 18.00 - 20.00 Amsterdam
28 aprilie: Amsterdam 13.30 - 17.15 Bucureşti
Companie: KLM. Preţ: 159 euro/persoană.
De la aeroport, chiar din holul principal se pot lua bilete de tren, costul unuia fiind 4,40 euro, iar în aproximativ 12 minute ajungi în Gara Centrală din Amsterdam, aflată foarte aproape de zona centrală.
Variante de cazare
Ibis Style Amsterdam Central Station, 3 stele, lângă gară, preţ 697 euro/camera/3 nopţi
NH Grand Hotel Krasnapolsky, 5 stele, chiar în Piaţa Dam, preţ 784 euro
NH Carlton, 4 stele, lângă Piaţa de Flori, preţ 562 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu