marți, 12 mai 2015

America de la vest la est, în croazieră

O croazieră interesantă, al cărui itinerariu m-a determinat s-o includ pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai, începe la Los Angeles şi se încheie la New York, ocolind America de la vest la est. Croaziera are ca dată de plecare 25 mai şi este operată de compania Crystal Cruises, cu nava Crystal Symphony.
Nava Crystal Symphony are o siluetă elegantă şi sclipitoare şi dispune de 12 punţi deschise publicului. Nava are o capacitate de 940 locuri şi dotări la cel mai înalt standard din toate punctele de vedere.
Itinerariul acestei croaziere este fabulos:
25 mai: Los Angeles, plecarea ora 17.00
26 mai: pe mare
27 mai: pe mare
28 mai: Puerto Vallarta, Mexic, 9.00 - 18.00
29 mai: pe mare
30 mai: Huatulco, Mexic, 9.00 - 17.00
31 mai: pe mare
1 iunie: Golfo de Papagayo, Costa Rica, 8.00 - 18.00
2 iunie: pe mare
3 iunie: Panama City, sosirea ora 7.00
4 iunie: Panama City, plecarea ora 5.00
5 iunie: Cartagena, Columbia, 11.00 - 17.00
6 iunie: pe mare
7 iunie: pe mare
8 iunie: Miami, 8.00 - 17.00
9 iunie: Charleston, Carolina de Sud, sosirea ora 18.00
10 iunie: Charleston, Carolina de Sud, plecarea ora 16.00
11 iunie: pe mare
12 iunie: New York (Brooklyn), debarcarea ora 8.00
Tarife
Cabină exterioară cu geam - 7.460 dolari/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 9.265 dolari/persoană
Suită cu balcon - 15.160 dolari/persoană
Traseu
Los Angeles. Aş recomanda plecarea cu câteva zile bune înaintea îmbarcării, atât pentru a evita orice neplăceri, cât şi pentru că Los Angeles are atât de multe de oferit.
23 mai: Bucureşti 6.05 - 7.40 (Lufthansa) Frankfurt 11.10 - 12.55 (Condor) Seattle 16.55 - 19.25 (Alaska) Los Angeles
Preţ: 557 euro/persoană.
De la aeroport, pentru a ajunge în oraş poţi alege autobuzul Fly Away Bus (7 dolari/călătoria) sau metroul (1,25 dolari/călătoria), în funcţie şi de locul unde vrei să ajungi în oraş. Din punctul de vedere al cazării, eu aş alege hotelul JW Marriott LA Live, 4 stele (385 euro/camera/2 nopţi; 23-25 mai).
În Los Angeles sunt foarte multe lucruri de văzut şi de făcut - de la Hollywood, la muzee, parcuri, de la Chinatown sau Little Tokyo la galerii de artă, catedrale sau impunătorul sediu al primăriei. Punctual, mai sunt câtva lucruri sau locuri interesante: Muzeul Grammy, Centrul de concerte Disney, Bulevardul Hollywood, cu celebrele amprente ale celebrităţilor, sau poţi merge la plajă în Malibu sau Santa Monica.
Puerto Vallarta, Mexic. Este o staţiune din Mexic la Oceanul Pacific, situată în Golful Banderas. Aici se află câteva biserici deosebite, un muzeu arheologic, dar şi plaje apreciate pe întregul continent nord-american. De asemenea, tot aici se mai află o grădină zoologică şi una botanică.
Huatulco, Mexic. O apreciată staţiune de pe malul Pacificului, Huatulco are plaje foarte apreciate, dar tot de aici se organizează tururi interesante spre interiorul ţării, în jungla tropicală, unde sunt şi multe râuri sălbatice, spectaculoase. În Huatulco sunt 9 golfuri şi 36 de plaje, la unele ajungându-se doar de pe apă. De asemenea, se poate face snorkeling.
Golfo de Papagayo, Costa Rica. Este cea mai importantă zonă turistică de coastă din Costa Rica, aici fiind mai multe staţiuni, cu plaje generoase, dar şi cu multe facilităţi pentru distracţie.
Panama City. Casco Viejo este partea istorică a oraşului, acolo unde găseşti multe clădiri în stil colonial, biserici şi muzee. Amador Causeway conectează trei insule de continent, fiind o adevărată şosea de promenadă cu privelişti fantastice asupra oraşului. La plecare se trece prin Canalul Panama, una dintre cele mai mari minuni inginereşti ale secolului trecut, un spectacol în sine.
Cartagena. Se află pe costa nordică a Columbiei, fiind botezat la fondarea sa, pe 1 iunie 1533, după numele similar al oraşului din Spania. Cu toate acestea, există vestigii şi mărturii care atestă că în jurul golfului existau aşezări umane din anul 4000 î.H. Atât în zona Caraibelor, cât şi în întreaga lume, Cartagena este cel mai asociat oraş cu piraţii. Fortificaţiile din perioada colonială şi cetatea au fost incluse din anul 1984 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Sunt mai multe muzee, inclusiv un Muzeu al Aurului, dar şi un Palat al Inchiziţiei. De asemenea, se pot face diverse tururi ale oraşului sau chiar o excursie la Chiava.
Charleston. Sunt foarte multe atracţii turistice în acest oraş din Carolina de Sud. Printre acestea, aş enumera: Bateria şi White Point Gardens - un parc cu vederi frumoase, cu o promenadă spectaculoasă şi cu multe vile splendide; muzee de artă , dar şi militare, unele reconstruind scene din Războiul din Vietnam; diverse nave, inclusiv un submarin, care se pot vizita. De asemenea, în Charleston sunt numeroase biserici, unele chiar impresionante, plaje, dar şi parcuri splendide, astfel că cele aproape 24 de ore ţi se vor părea mult prea puţine pentru câte are acest oraş de oferit.
New York. După debarcare te poţi caza la hotelul Marriott Marquis, 4 stele (780 euro/3 nopţi cazare) şi poţi explora probabil cea maiu fabuloasă metropolă a lumii. Îşi poţi împărţi timpul între a vedea Statuia Libertăţii, podul Brooklyn, cartierul Manhattan, celebrul Central Park, apoi multe străzi celebre - de la Broadway, la Fifth Avenue sau Wall Street.
Pentru întoarcere, un zbor interesant ar fi următorul:
15 iunie: New York 19.10 - 11-25 (16 iunie) Moscova 11.05 (17 iunie) - 13.45 Bucureşti
Companie: Aeroflot. Preţ: 542 euro/persoană. În plus, ai aproape 24 de ore la dispoziţie în Moscova. Te poţi caza la un hotel în zona aeroportului, de exemplu - Airhotel Domodedovo, 4 stele, 87 euro/camera, şi poţi explora capitala rusă de-a lungul întregii zile. Măcar pentru a vedea Piaţa Roşie, cu Biserica Sf. Vasile, Kremlinul şi o croazieră pe râul care traversează capitala rusă.
Apoi, te poţi întoarce la hotel, fiind la doi paşi pentru îmbarcarea de a doua zi dimineaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu