miercuri, 20 mai 2015

Circuit în Grecia, de la Corfu la Salonic

Unul dintre circuitele interesante pe care le-am propus în cadrul materialului cu idei de vacanţă pentru luna mai se desfăşoară în nordul Greciei, parcurgând mai multe destinaţii turistice de top de la Corfu la Salonic. Din păcate (sau din fericire), ar fi cam obligatorie o maşină, cu care te poţi deplasa atât până în Grecia, cât şi acolo, pe traseul propus.
Corfu
Sunt ceva mai mult de o mie de kilometri de la Bucureşti pe insula Corfu, traseul cel mai folosit pentru această rută traversând localităţile Giurgiu - Ruse - Veliko Târnovo - Haskovo (Bulgaria) - Komotini - Xanthi - Kavala - Salonic - Ioannina - traversare cu feribotul - Corfu.
Te poţi caza la hotelul Corfu Palace, 5 stele, preţ 552 euro/camera (perioada 27-30 mai). Corfu este un loc minunat pe care să-l descoperi primăvara, atunci când toate florile înfloresc într-o adevărată explozie de culori şi miresme. Sunt foarte multe obiective turistice, cele mai atractive fiind esplanada, vechea fortăreaţă, dar şi numeroasele sate de pe malul mării, cu plaje sălbatice, golfuri ascunse privirii. Se pot face tururi ale insulei, atât pe ţărm, cât şi cu diverse tipuri de vaporaşe, o adevărată încântare.
Ioannina
După câteva zile pe insula Corfu, poţi lua feribotul înapoi pe continent şi după 116 km ajungi la Ioannina. Te poţi caza la Heritage Hotel Kalari, 5 stele, preţ 240 euro/camera (perioada 30 mai - 1 iunie). Aşezarea sa pe malul vestic al lacului Pamvotis îi sporeşte farmecul. De altfel, pe lac există o insulă, unde se află o mănăstire în care se spune că a fost asasinat Ali Paşa. Promenada de pe malul lacului, umbrită de platani, dar şi Cetatea Ioannina sau Muzeul Bizantin, reprezintă numai câteva din punctele de atracţie turistică.
Katerini
De la Ioannina te poţi îndrepta spre Paralia Katerini, poate cea mai celebră staţiune din apropierea Salonicului. Este un drum de 268 km. Te poţi caza la hotelul Aktaion, 3 stele, preţ 165 euro/camera (perioada 1-4 iunie). Paralia Katerini este o staţiune cu viaţă de noapte trepidantă, dar unde te poţi relaxa şi la plajă. Este locul ideal  de pornire în vizitarea complexului de mănăstiri de la Meteora, mai ales că eşti cu maşina.
Salonic
Din Paralia la Salonic sunt 70 km, iar aici te poţi caza la hotelul Electra Palace, 5 stele, preţ 390 euro/camera (perioada 4-7 iunie). În Salonic, o simplă plimbare pe străzile din centrul vechi este poate cel mai de preţ cadou turistic. În plus, faleza, cu Turnul Alb, dar şi statuia lui Alexandru Macedon, reprezintă alte câteva locuri care nu ar trebui ratate.
Apoi, din Salonic până înapoi la Bucureşti este un drum de 717 km, pe acelaşi traseu de la sosire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu