marți, 5 mai 2015

De la Roma la Barcelona, cu vaporul

O croazieră interesantă, care uneşte două oraşe dragi - Roma şi Barcelona - este cea pe care am propus.o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna mai. Croaziera este operată de compania Princess Cruises, cu nava Emerald Princess şi are plecarea în data de 30 mai din Roma (Civitavecchia).
Nava Emerald Princess are câteva caracteristici care o diferenţiază de restul navelor din flota acestei companii - cinematograful în aer liber, de lângă piscină, precum şi un program special de alegere a cinei. Pe nava cu o capacitate de 3.100 pasageri te mai poţi bucura de cele 5 piscine sau 9 restaurante, precum şi de un centru SPA de 5 stele.
Programul acestei croaziere arată astfel:
30 mai - Roma (Civitavecchia), plecarea ora 18.00
31 mai - Palermo, ora 10.00 18.00
1 iunie - pe mare
2 iunie - pe mare
3 iunie - Livorno, ora 7.00 - 19.00
4 iunie - Genova, ora 7.00 - 18.00
5 iunie - Toulon, ora 7.00 - 16.00
6 iunie - Barcelona, debarcarea ora 5.00
Tarife
Cabină interioară - 318 euro/persoană
Cabină exterioară cu vederea obturată - 355 euro/persoană
Cabină exterioară - 468 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 618 euro/persoană
Tariful nu  include taxele portuare şi guvernamentale - 211 euro/persoană.
Traseu
Roma (Civitavecchia). Pentru plecarea cu o zi înainte o variantă bună ar fi următoarea:
29 mai: Bucureşti 8.50 - 10.00 Roma
Companie: Tarom. Preţ: 144 euro/persoană. De la aeroport, cu trenul se poate ajunge foarte uşor direct la Gara Termini, aproape de centrul Romei. Te poţi caza la Hotelul Republicca, 3 stele, situat pe Via Nazionale, la câţiva paşi de gară, astfel că a doua zi îţi va fi foarte uşor să iei din nou trenul pentru a ajunge la Civitavecchia pentru îmbarcare. Până atunci ai şi timp pentru o scurtă plimbare în Roma, printre obiectivele care nu ar trebui ratate numărându-se Colosseumul, Forumul Roman, Fontana di Trevi, Panteonul şi Vaticanul.
Palermo. Este un oraş spectaculos, cu multe biserici, parcuri, dar şi o promenadă fabuloasă. Poate ar merita mai multă atenţie Biserica Martorana, care datează din anul 1143, Cappella Palatina, un palat construit în secolul al IX-lea, dar şi castelul Zisa sau palatul Mirto. Sunt multe astfel de obiective, astfel că o plimbare prin centrul vechi al oraşului îţi va aduce cu siguranţă satisfacţia să descoperi câteva dintre aceste construcţii fabuloase. În apropierea se află şi valea şi templele din Agrigento.
Livorno. Este un oraş-port superb şi vei avea o alegere grea de făcut între Livorno, Florenţa şi Pisa, ultimele două aflându-se foarte aproape, astfel că există mai multe variante de excursii opţionale. În Livorno merită văzute cele două fortăreţe, catedrala şi Parcul Naţional. Despre Florenţa şi Pisa aproape că nici nu ar mai fi nevoie de nici o prezentare...
Genova. Oraşul este aproape de port, astfel că poţi face individual o plimbare în cadrul căreia să vezi Acvariul, Biserica San Giovanni Pre, Palazzo San Giorgi sau La Lanterna (Farul).
Toulon. Atracţiile acestui oraş din Provence sunt centrul vechi, portul şi promenada, dar şi Turnul cu Ceas. De asemenea, o variantă interesantă este urcarea cu telefericul pe Mont Faron Holl, de unde panorama este absolut senzaţională.
Barcelona. Barcelona este o poveste, o poveste frumoasă... După debarcare te poţi caza la hotelul Tryp Apollo, 4 stele, situat aproape de port, de Rambla, dar şi de gondola care urca pe Montjuic. Apoi, în funcţie de numărul de zile alocate Barcelonei poţi vedea Rambla, Rambla del Mar, Montjuic, Tibidabo, Parcul Ciutadella, unde se află şi Grădina Zoologică, operele lui Gaudi în frunte cu celebra Sagrada Familia şi multe altele... Pentru întoarcerea spre casă o variantă bună ar putea fi:
8 iunie: Barcelona 20.30 - 00.45 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preş: 70 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu