duminică, 10 mai 2015

Double city-break: Amsterdam - Torino

Prima propunere pentru un double city-break, pe care am prezentat-o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna mai este Amsterdam - Torino.
Amsterdam
Este un oraş superb din Olanda, în care am avut ocazia să ajungem. Primăvara este anotimpul cel mai potrivit pentru a vizita Amsterdam, nu numai pentru că poţi ajunge la Keukenhof (dacă sejurul este până în 20 mai), dar şi pentru că în aproape orice colţ de uscat vezi flori, lalele, dar şi alte tipuri. Cea mai bună modalitate de a vedea Amsterdamul este o croazieră.
Sunt multe variante, multe companii, preţul unei ore de plimbare cu vaporaşul pe canalele din Amsterdam fiind de 9 euro. În plus, la Amsterdam merită să mai vezi Piaţa de Flori, Magazinul lui Moş Crăciun, Begijnhof, casa Annei Frank, Palatul Regal din Piaţa Dam, multe biserici, Rijksmuseum, Piaţa Rembrandt, Cartierul Roşu, Centrul Nemo, numeroasele poduri spectaculoase peste canalele oraşului şi înşiruirea ar mai putea continua. Nu trebuie exclusă nici vizitarea impresionantei Amsterdam ArenA, stadionul formaţiei Ajax, un "must see" nu numai pentru microbişti.
Torino
Capitală a regiunii italiene Piemont, Torino are o aşezarea geografică privilegiată, cu munţii la mică distanţă, vârfurile mai mereu încărcate de zăpadă văzându-se din aproape orice colţ al oraşului. În Torino sunt multe obiective turistice, astfel că orice exigenţe vor putea fi satisfăcute. Sinagoga Mole Antonellina (se urcă până în vârful ei, cu un lift, 6 euro), Muzeul Naţional al Cinematografiei (bilete între 9 şi 12 euro), un muzeu al automobilismului, un muzeu de egiptologie (7,.50 euro - intrarea), Palazzo Madama (7.50 euro) şi multe altele. De asemenea, există şi alte variante de petrecere a timpului liber în Torino: o excursie la Superga cu trenuleţul de la Sassi, până aici ajungându-se cu tramvaiul 15, priveliştea asupra oraşului este unică; un tur în jurul centrului istoric cu tramvaiul turistic numărul 7 sau o simplă plimbare pe jos pe Via Roma de la Puorta Nova la Piazza San Carlo sau pe Via Po din Piazza Castello la Piazza Vittorio, cu oprire aproape obligatorie pe pod pentru o frumoasă imagine supra râului Po, care traversează Torino. De asemenea, pentru împătimiţii fotbalului şi nu numai, se poate vizita noul stadion al formaţiei Juventus.
Variantă de călătorie
Bucureşti - Amsterdam
21 mai: Bucureşti 15.20 - 17.25 Amsterdam
Companie: Tarom. Preţ: 110 euro/persoană.
De la Aeroportul Schiphol se ajunge foarte uşor la Gara Centrală din Amsterdam, aflată în zona centrală. Sunt trenuri foarte dese, biletele se cumpără din holul principal la costul de 4,40 euro, iar în aproximativ 15 minute eşti deja în faţa Gării din Amsterdam.
Amsterdam - Torino
26 mai: Amsterdam 6.55 - 8.40 Torino
Companie: Transavia Airlines. Preţ: 35 euro.
De la aeroport, autobuzul este cea mai bună soluţie pentru a ajunge în oraş. Circulă la fiecare 30 minute şi o călătorie durează cam 40 minute şi costă 6.50 euro (la automatele din aeroport) sau 7 euro (la şofer).
Torino - Bucureşti
30 mai: Torino 19.00 - 22.20 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 58 euro/persoană.
Variante de cazare
Amsterdam
Park Plaza Victoria Amsterdam, 4 stele, preţ 1.176 euro/7camera/4 nopţi
Hotel The Exchange, 3 stele, preţ 886 euro
Hotel Die Port van Cleve, 4 stele, preţ 980 euro
Pentru că plecarea cu avionul spre Torino este la o oră destul de matinală, eu aş lua în calcul ca ultima seară s-o petrec la un hotel din zona aeroportului, pentru a câştiga astfel nu numai timp, dar şi bani, acestea din urmă fiind ceva mai ieftine.
Hotel CitizenM Schiphol, 4 stele, preţ 123 euro/camera/noapte
Torino
Hotel Gran Mogol, 3 stele, preţ 603 euro/camera/4 nopţi
NH Collection Piazza Carlina, 4 stele, preţ 787 euro
Golden Palace, 5 stele, preţ 589 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu