vineri, 8 mai 2015

Festivalul Berii de la Praga

Un festival este oricând un bun prilej pentru a vedea un oraş, iar pentru împătimiţii berii sau ai capitalei Cehiei, Praga, Festivalul Berii de aici, care are loc în perioada 7-23 mai este un excelent prilej pentru a (re)vedea Praga. Tocmai din acest motiv am inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Amplasarea sa pe malurile Vltavei, dar şi castelul de pe o colină, acolo unde se afla şi o impresionantă catedrală, toate acestea sunt numai câteva dintre reperele unei destinaţii turistice de top în Europa. De asemenea, în zona centrală se află Piaţa Veche, cu Turnul Primăriei, dar şi cu ceasul astronomic. Uliţa de Aur este un alt punct de atracţie important. Fie că hoinăreşti pe dealul Petrin, treci peste unul dintre multele poduri ale Pragăi sau admiri peisajul urban din Piaţa Venceslav, Praga şi se va lipi de suflet, dacă te afli pentru prima dată aici.
La festival
Pe parcursul Festivalului Berii 100 de mărci de bere cehă de cea mai bună calitate vor fi servite de fete şi băieţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale. În fiecare cort va fi amenajată o scenă unde vor avea loc spectacole şi concerte. Tot aici vor fi servite specialităţi gătite de bucătari de renume din Praga. Este un prilej bun de distracţie, dar şi de hoinăreală prin frumosul oraş de pe malurile Vltavei. Locul central al festivalului este parcul Letna, situat destul de aproape de zona centrală, între Vltava şi stadionul formaţiei Sparta Praga. Mai multe detalii despre festival, pe site-ul oficial al evenimentului - aici.
Cum se ajunge la Praga?
18 mai: Bucureşti 15.20 - 16.15 Praga
24 mai: Praga 11.40 - 14.35 Bucureşti
Companie: Czech Airlines. Preţ: 211 euro/persoană.
De la aeroportul din Praga trebuie să iei autobuzul 119, care te lasă într-o piaţă, la capătul unei linii de metrou. Este staţia Dejvicka, iar metroul care pleacă de aici trece prin zona centrală.
Variante de cazare
Atlantic Hotel, 3 stele, preţ 870 euro/camera/6 nopţi
Charles Bridge Palace, 4 stele, preţ 1.156 euro
The Charles, 4 stele, preţ 818 euro
Rubicon Old Town, 3 stele, preţ 494 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu