sâmbătă, 9 mai 2015

În Noua Zeelandă, la un turneu de fotbal

Unul dintre cele mai exotice locuri unde au loc eveniment sportive importante în luna mai este Noua Zeelandă, acolo unde în perioada 30 mai - 20 iunie are loc Campionatul Mondial Juniori sub 20 ani la fotbal. Un prilej excelent de a vedea Noua Zeelandă, astfel că am inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Auckland este capitala îndepărtatei ţări din zona Oceania. Este unul dintre puţinele oraşe din lume cu două porturi pe ape diferite. Merită văzute, la fel ca şi celebrul turn de televiziune, dar trebuie să faci şi o plimbare pe Queen Street. De asemenea, în Auckland mai merită văzute Memorialul de Război, galerii de artă, Muzeul Maritim, Observatorul Astronomic, Grădina Zoologică. Mai sunt şi alte lucruri interesante de văzut sau făcut în Auckland: vizitarea unui con vulcanic din jurul oraşului, cu vederi panoramice superbe; distracţie la maximum, mai ales seara în zona Primăriei şi a Teatrului Civic; traversarea şi urcarea pe Auckland Harbour Bridge; vizitarea insulei vulcanice Rangitoto, cu vederi fantastice; excursii spre larg cu diferite tipuri de ambarcaţiuni pentru a vedea balene şi delfini şi multe altele.
Partide mai au loc în următoarele localităţi: Whangarei,
Hamilton,
New Plymouth,
Wellington (toate în insula nordică),
Christchurch
şi Dunedin (pe insula sudică).
La turneu
Turneul Cupei Mondiale Juniori sub 20 ani se desfăşoară în Noua Zeelandă în perioada 30 mai -20 iunie. Programul competiţiei - aici. Sunt meciuri aproape în fiecare zi, iar atunci când nu alegi să vezi un meci, ai de unde alege din punct de vedere turistic.
Biletele pentru partidele de la acest turneu încep de la 19 dolari şi pot fi achiziţionate de pe secţiunea specială dedicată evenimentului - aici.
Cum se ajunge la Auckland?
E destul de complicat de ajuns la Auckland, dar o variantă bună ar fi următoarea:
23 mai: Bucureşti 6.05 - 7.25 (Turkish Airlines) Istanbul 13.30 - 5.00 (24 mai) Singapore 21.10 - 10.50 (25 mai) (Singapore Airlines) Auckland
22 iunie: Auckland 12.10 - 19.00 Singapore 1.45 (23 iunie) - 7.45 (Singapore Airlines) Istanbul 19.30 - 20.50 (Turkish Airlines) Bucureşti
Preţ: 1.494 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai bună metodă de a ajunge în oraş este autubuzul Airbus, care circulă 24 de ore, la un interval de 15 minute, în cursul zilei, şi de 30 minute, noaptea. Preţul unui bilet este de 14 dolari neo-zeelandezi (aproximativ 8,7 euro).
Variante de cazare
Cartierul general l-aş stabili la Auckland, capitala ţării, iar variante de cazare ar fi următoarele:
Econo Lodge City Central, 3 stele, preţ 1.658 euro/camera/28 nopţi
Copthorne Hotel Auckland City, 4 stele, preţ 2.182 euro
Auckland Harbour Oaks, 4 stele, preţ 2.470 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu