sâmbătă, 30 mai 2015

Jocurile Medievale Stortebeker de pe insula Rugen, Germania

Pe insula Rugen, aparţinând Germaniei, se desfăşoară în fiecare vară Jocurile Medievale Stortebeker, aşa că am inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Insula Rugen se află aproape de ţărmul Germaniei la Marea Baltică. Este o zonă cu natură sălbatică, cu parcuri generoase, dar şi cu multe vestigii. Se evidenţiază clădirile istorice Gutshaus Grubnow,
Castelul Ralswiek,
iar întregul ţărm al Mării Baltice este extrem de spectaculos.
La jocurile medievale
Jocurile Medievale Stortebeker sunt cel mai important eveniment de pe această insulă şi încep anul acesta pe 20 iunie, încheindu-se pe 5 septembrie. Jocurile presupun participarea a aproximativ 150 de persoane, 4 nave, 30 cai şi multe efecte speciale, acţiunea desfăşurându-se atât în apă, cât şi pe uscat. Preţurile biletelor încep de la 6 euro şi se pot achiziţiona de pe secţiunea specială a site-ului evenimentului - stoertebeker.de.
Cum se ajunge la Rugen?
Nu este deloc simplu... Poate chiar este mai bună o variantă cu maşina proprie... Totuşi, pentru cei ca mine (fără maşină), o variantă optimă ar putea fi următoarea:
29 iunie: Bucureşti 6.30 - 7.35 Berlin
6 iulie: Berlin 21.35 - 00.40 Bucureşti
Companie: Air Berlin. Preţ: 124 euro/persoană.
De la aeroportul din Berlin pentru a ajunge în oraş poţi opta pentru trenurile S-Bahn, care circulă la fiecare 10 minute pe inelul de est spre Gara Ostkreuz sau pe inelul de sud spre Sudkreuz. De asemenea, sunt numeroase autobuze - simple sau expres - care fac legătura cu aeroportul din diverse puncte ale Berlinului.
Acum, de la Berlin se poate lua trenul spre Stralsund, iar de aici, cu un alt tren regional, pe un pod superb, în paralel cu cel rutier, se ajunge la Rugen.
În schimb, pentru întoarcere, eu aş propune o zi şi la Stralsund
şi două zile la Berlin,
un oraş care merită oricând o vacanţă întreagă.
Variante de cazare
Rugen
Precise Resort Rugen, 4 stele, preţ 435 euro/camera/4 nopţi
Hotel Bernstein, 4 stele, preţ 888 euro
Ceres am Meer, 5 stele, preţ 872 euro
Stralsund
Hotel Stralsund, 3 stele, preţ 89 euro/camera/o noapte
Berlin
NH Berlin Mitte, 4 stele, preţ 267 uro/camera/2 nopţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu