duminică, 3 mai 2015

La Istanbul, la Festivalul Internaţional de Teatru

Ediţia 2015 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Istanbul are loc în perioada 10-31 mai, în oraşul de pe malul Bosforului şi am considerat că pentru cei care iubesc teatrul şi turismul în egală măsură este un prilej excelent de a-şi satisface ambele pasiuni. Aşa că am inclus evenimentul pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
A fost capitala Imperiului Roman de Răsărit şi a Imperiului Otoman, dar niciodată capitala Turciei, dar în ciuda acestei curiozităţi este cel mai vizitat oraş din Turcia şi unul dintre oraşele din lume care se pliază cel mai bine pe ideea de turism. În primul rând, pentru că Istanbulul are foarte multe de oferit: de la moschei celebre, la palate impunătoare, de la celebrul bazar la o râvnită croazieră pe Bosfor pentru a vedea cu ochii tăi oraşul de pe două continente.
La festival
Este cea de-a 17-a ediţie a acestui festival, care reuneşte trupe din Turcia şi din întreaga Europă. Au loc reprezentaţii în mai multe puncte din Istanbul, dar şi diverse ateliere tematice. Pentru detalii, inclusiv pentru achiziţionarea de bilete - aici.
Cum se ajunge la Istanbul?
Este o variantă bună şi cea a maşinii, dar pentru cei care preferă avionul:
26 mai: Bucureşti 8.35 - 9.50 Istanbul
31 mai: Istanbul 18.35 - 19.50 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 184 euro/persoană.
De la aeroportul Ataturk, aflat la 23 km vest de centrul oraşului, cel mai sigur şi convenabil mijloc de transport pentru a ajunge în Istanbul este metroul. Biletul costă 2 lire turceşti (aproximativ 0,7 euro), iar reţeaua de metrou este destul de extinsă.
Variante de cazare
Kalyon Hotel, 4 stele, preţ 643 euuro/camera/5 nopţi
Kervan Hotel, preţ 446 euro
Karakoy Port Hotel, preţ 545 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu