duminică, 24 mai 2015

La Milano, pentru ultima etapă din "Il Giro"

"Il Giro" este unul dintre cele trei mari tururi cicliste ale lumii - alături de cel al Franţei şi al Spaniei. Ediţia din acest an a început pe 9 mai şi se va încheia pe 31 mai, la Milano, aşa că am inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai, cu atât mai mult cu cât este prima ediţie din istorie la startul căreia s-au aliniat şi sportivi români.
Milano este un oraş impresionant, mai ales că în acest an găzduieşte şi expoziţia mondială. Dar chiar şi fără acest eveniment planetar, Milano merită oricând văzut şi admirat. Zona de maximă atractivitate turistică este cea din jurul Pieţei Domului, în afara impresionantului Dom,
tot aici aflându-se Galeria Vittoria Emanuele II,
Castelul Sforzesco
şi, ceva mai departe, Teatrul Scala. Iubitorii fotbalului nu ar trebui să rateze nici miticul stadion "San Siro".
De asemenea, ar mai fi de văzut Turnul Pirelli, Biserica Santa Maria delle Grazie (8 euro cu rezervare, accesul la "Cina cea de taină" a lui Leonardo Da Vinci), Bazilica şi Coloanele San Lorenzo (acesta din urmă fiind singurele vestigii din perioada romană care au fost păstrate)
sau Turnul Branca (108 metri, se află în Parco Sempione, vederi panoramice superbe).
La cursă
Ultima etapă din "Il Giro" se va încheia la Milano pe Corso Sempione, o arteră largă, foarte deschisă, aflată la nord de Castello Sforzesco, Parco Sempione şi Arco della Pace.
Pe 31 mai, undeva după-amiază, caravana ciclistă va ajunge la Milano, în aceeaşi zonă fiind programată şi festivitatea de încheiere.
Cum se ajunge la Milano?
Chiar dacă simularea făcută este la un interval scurt de timp, totuşi, o variantă bună pentru călătoria cu avionul la Milano ar fi următoarea:
30 mai: Bucureşti 14.05 - 15.20 Milano Linate
2 iunie: Milano Linate 16.05 - 19.20 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 147 euro/ppersoană, fără bagaj de cală.
Din aeroportul Linate există un serviciu de transport public cu autobuzul, care face legătura cu Piazza San Babila din Milano, aflată la câteva sute de metri în spatele Domului. Este vorba de autobuzul 73, operat de compania ATM. Circulă din 10 în 10 minute în intervalul orar 5.35 - 00.35, iar preţul unui bilet este de 1,50 euro.
Variante de cazare
UNA Hotel Cusani, 4 stele, aflat lângă Castelul Sforzesco, preţ 584 euro/camera/3 nopţi
Qualys Hotel Nasco, 4 stele, chiar pe Corso Sempione, preţ 356 euro
UNA Maison Milano, 4 stele, lângă Dom, preţ 967 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu