sâmbătă, 16 mai 2015

La Paris, pentru turneul de tenis de la Roland Garros

În perioada 19 mai - 7 iunie, la Paris, pe celebrele arene Roland Garros are loc cel mai important turneu de tenis găzduit de capitala franceză. Un prilej excelent atât pentru un spectacol sportiv pe cinste, dar şi pentru a vedea sau revedea spendidul oraş de pe malurile Senei, aşa că am inclus acest eveniment sportiv pe lista cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Despre Paris se pot spune multe... În funcţie de numărul de zile pe care decizi să-l acorzi acestui frumos oraş, dintre lucrurile care nu ar trebui să lipsească aş enumera: croaziera pe Sena, o plimbare pe Champs-Elysees, vizitarea Turnului Eiffel, a cartierului Montmartre, inclusiv a bisericii Sacre Coeur. Nu ar trebui ratat nici Luvrul, nici insula unde se află Catedrala Notre Dame, nici Domul Invalizilor, dar nici măcar unul dintre numeroasele parcuri pariziene şi o plimbare pe străzile extrem de cochete, locul unde poţi simţi cel mai bine aerul parizian.
La arenele Roland Garros
Biletele pot fi achiziţionate de pe secţiunea specială a site-ului competiţiei - rolandgarros.com. La arenă se ajunge uşor, fie cu metroul (linia 9 sau 10), fie cu autobuzul (22, 32, 52, 62, 72, 123 sau 241).
Cum se ajunge la Paris?
Avionul este soluţia cea mai avantajoasă, iar o variantă bună ar putea fi următoarea:
19 mai: Bucureşti 13.15 - 15.35 Paris
9 iunie: Paris 16.20 - 20.10 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 241 euro/persoană.
De la Aeroportul Charles de Gaulle, cel mai comod este să iei trenul RER, bine conectat la metroul parizian, astfel că poţi ajunge în orice colţ al capitalei franceze. Preţul unui bilet este de 10 euro, iar trenurile RER circulă la intervale de 10 şi 20 minute. Ruta B, care deserveşte aeroportul ajunge în centru în zona Halelor, Notre Dame, grădina Luxemburg.
Variante de cazare
Hotel Serotel Lutece, 3 stele, aproape de Grădina Luxemburg, preţ 4.638 euro/camera/21 nopţi
Hotel Best Western Aramis Saint Germain, 3 stele, aproape de Turnul Montparnasse, preţ 4.389 euro
Hotel des Champs-Elysees, 4 stele, aproape de celebrul bulevard, preţ 4.865 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu