luni, 4 mai 2015

Lucerna - un frumos oraş elveţian

A spune despre un oraş elveţian că este frumos este aproape un pleonasm. Nu cred că există vreun oraş elveţian urât... Iar cum eu sunt îndrăgostit de Elveţia, am propus în materialul cu idei de vacanţă pentru luna mai, la destinaţii europene, Lucerna.
Lucerna este un oraş medieval superb, dezvoltat pe vechiul drum care lega actualul teritoriu al Germaniei de peninsula italică. Este considerat un oraş reprezentativ pentru Elveţia - are dealuri verzi, în apropiere vârfuri semeţe ale Alpilor, mai mereu acoperite de zăpadă, un râu repede şi un lac de un albastru ireal. La toate acestea, adăugând atmosfera extrem de liniştită şi de civilizată a oricărui oraş elveţian, rezultatul nu este decât un oraş în care îţi doreşti dacă nu să trăieşti, măcar să vii din când în când...
Podul Capelei este un pod de lemn, construit în secolul al XIV-lea pentru a lega malurile râului Reuss. O plimbare prin oraşul vechi este poate cel mai important lucru de făcut în Lucerna, iar fortificaţiile, care oferă panorame spectaculoase, nu trebuie ratate.
Ar mai fi de văzut Lion Monument, o statuie a unui leu adormit, sculptată într-o stâncă şi dedicată elveţienilor care în anul 1792 au luptat pentru a apăra viaţa Regelui Ludovic al XVI-lea al Franţei. De asemenea, nu rata o plimbare pe malurile râului. Privirea îţi va fi atrasă de castelul Gutsch, un hotel de unde ai cea mai bună panoramă a Lucernei.
Un lucru extrem de important pentru a întregi o vizită la Lucerna este o plimbare cu vaporaşul pe lacul Lucerna.
În Lucerna există mai multe muzee - Muzeul Picasso, Muzeul Transporturilor, Muzeul de Istorie, Muzeul Richard Wagner, dar fie cu telecabina, fie cu trenul cu cremalieră se poate ajunge pe vârful Pilatus, de 2.129m, de unde panorama asupra întregii regiuni este... fără cuvinte.
Cum se ajunge la Lucerna?
De bază ar fi avionul şi apoi trenul.
13 mai: Bucureşti 16.05 - 16.15 Belgrad 18.30 - 20.20 Zurich
19 mai: Zurich 9.55 - 11.35 Belgrad 13.25 - 15.20 Bucureşti
Companie: Air Serbia. Preţ: 152 euro/persoană.
Eu aş alege varianta de a rămâne peste noapte atât după aterizare, cât şi înainte de plecare, la Zurich, un oraş care merită văzut. De la aeroport, cea mai bună legătură spre centrul oraşului este trenul. Circulă la interval de maximum 12 minute, tot în 12 minute ajugându-se în Gara Centrală din Zurich. Un bilet costă 6,60 franci elveţieni şi este valabil o oră.
Pentru a ajunge de la Zurich la Lucerna trebuie să iei trenul. Sunt cam trei trenuri la fiecare oră. O călătorie durează 45 minute şi costă 12 franci elveţieni.
Gara din Lucerna este o clădire foarte frumoasă şi este situată aproape de zona centrală.
Variante de cazare
Hotel Des Alpes, 3 stele, preţ 882 euro/camera/4 nopţi
Hotel zum Weissen Kreuz, 3 stele, preţ 904 euro
Hotel Astoria, 4 stele, preţ 886 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu