duminică, 10 mai 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Hoorn

Continui seria excursiilor de o zi din Amsterdam cu un orăşel de poveste - Hoorn. Se află la 35 km nord de Amsterdam, iar numele său a fost dat celui mai sudic punct al Americii de Sud, de către Willem Schouten, în anul 1616.
Unul dintre punctele centrale ale excursiei la Hoorn poate fi Muzeul Westfries, deschis în anul 1880 şi găzduit de o clădire datând din 1632. Muzeul oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea o colecţie impresionantă de picturi, porţelanuri, obiecte de argint, arme de foc istorice şi multe altele. Intrarea costă 5 euro.
Amplasarea acestui orăşel pe malul lacului Marker, până în 1932 un braţ interior al Mării Nordului, îi sporeşte frumuseţea prin farmecul natural al locurilor.
De asemenea, centrul său istoric este plin de clădiri în stil olandez, aici aflându-se şi majoritatea obiectivelor turistice: Main Tower, o biserică, primăria, Muzeul Westfries sau Muzeul Secolului al XX-lea (4,50 euro - intrarea). Există şi numeroase posibilităţi de a vedea de pe apă, din diverse ambarcaţiuni, frumuseţea locurilor, astfel încât ziua petrecută la Hoorn va fi cu adevărat una memorabilă.
Pentru a ajunge din Amsterdam la Hoorn cel mai simplu este cu trenul. Sunt curse cam la fiecare jumătate de oră, tot atâta fiind şi durata călătoriei. Preţul unui bilet este de 7,60 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu