duminică, 3 mai 2015

O zi la Roma - partea a V-a, consideraţii finale

Este ultimul episod al zilei noastre petrecute în capitala Italiei şi am considerat fireşti câteva consideraţii finale.
Da, Roma e la locul ei, aproape neschimbată şi la fel de plină de turişti, aşa cum am cunoscut-o noi la finalul lui octombrie 2010. Cu toate acestea, sunt şi câteva lucruri care am considerat că merită spuse.
Lucrări de renovare la majoritatea obiectivelor turistice
Nu ştiu dacă este de vină perioada din an, dacă este vreo coincidenţă sau nu, dar la aproape toate obiectivele turistice majore la care am ajuns se desfăşurau lucrări de renovare, unele chiar foarte ample, aşa cum se întâmplă la Fontana di Trevi, închisă complet.
Pe de o parte, este un lucru bun, astfel asigurându-se păstrarea unor obiective esenţiale pentru umanitate, dar pe de altă parte, schelele cam strică frumuseţe de poze.
Via dei Fori Imperiali
Altare della Patria
Fontana di Trevi
Basilica Trinita dei Monti
Piazza Navona
Palmierii au fost înlocuiţi cu măslini pe Via della Cinciliazione
Una dintre imaginile foarte dragi este cea a arterei largi, care face legătura între Castelul Sant'Angelo şi Piazza San Pietro, oferind privelişti minunate ale Basilicii San Pietro. Ne-a plăcut data trecută faptul că artera era străjuită de palmieri şi nici nu ne imaginam că ar putea fi altfel. Acum, am constatat surprinşi că palmierii fuseseră înlocuiţi cu măslini. Nu ştiu dacă acest lucru se întâmplă periodic sau nu, dar nouă ne-a plăcut mai mult imaginea cu palmierii!
2010
2015
Îngheţata italiană este la fel de bună!
La capitolul culinar, cel mai mult, şi în 2010, şi acum, ne-a plăcut... îngheţata! Absolut delicioasă, în sute de variante şi combinaţii, o adevărată desfătare...
2010
2015
Dincolo de orice consideraţii, Roma rămâne o destinaţie turistică de top, un loc în care revii mereu cu plăcere şi cu bucuria de a revedea locuri frumoase, locuri încărcate de istorie, o adevărată încântare pentru orice turist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu