sâmbătă, 27 iunie 2015

Boston

Este o mare metropolă americană, dar nu se află în topul turismului, mai ales pentru europeni. Cu toate acestea, Boston are multe frumuseţi, multe lucruri de oferit pentru cine are răbdare şi pasiune să le descopere, aşa că am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Capitală a statului american Massachusetts, Boston are multe muzee, galerii de artă, parcuri, obiective turistice istorice, multe spectacole live, fiind şi gazda uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din lume - Harvard. Toate acestea, fac ca anual la Boston să vină peste 16 milioane de turişti.
Sunt mai multe puncte de atracţie turistică în Boston. Unul dintre ele ar fi Back Bay,
un golf pe râul Charles, în apropiere aflându-se şi podul Longfellow. O modalitate plăcută de a vedea oraşul este şi o călătorie cu feribotul, prilej cu care poţi ajunge la Acvariu (intrarea - 20.95 dolari), o altă atracţie turistică de neratat.
În plus, de aici se organizează ieşiri în larg pentru a vedea balenele!
După cum spuneam, aici sunt multe muzee, galerii de artă, parcuri, astfel că - în funcţie de ceea ce-şi doreşte fiecare să vadă şi să facă într-o vacanţă - ai de unde alege. Un punct aparte îl constituie cartierul cu teatre, spectacolele live de aici fiind foarte apreciate.
Nu ar trebui să lipsească din săptămâna petrecută la Boston - Prudential Tower
(cea mai înaltă clădire din oraş, cu 228 metri şi 52 etaje; la etajul 50 se află o platformă de observaţie, de unde priveliştea este fabuloasă,
mai ales dacă ajungi spre apus; intrarea costă 11 dolari).
Cum se ajunge la Boston?
17 iulie: Bucureşti 9.15 - 11.35 (Tarom) Paris 16.45 - 18.15 (Air France) Boston
24 iulie: Boston 21.18 - 10.15 (Delta Airlines) Amsterdam 18.15 - 22.00 (Tarom) Bucureşti
Preţ: 967 euro/persoană. La dus, escala este mai mică, dar tot ai timp să ajungi să saluţi Sena, dar la întoarcere, ai timp berechet să faci o plimbare, chiar şi o croazieră, prin Amsterdam.
De la aeroport, ai varianta metroului sau a autobuzului, în funcţie de locul din oraş în care vrei să ajungi. Oricum, conexiunile sunt foarte bune, aşa că în mod cert îţi va fi uşor să alegi o soluţie bună.
Variante de cazare
Hotel Taj Boston, 5 stele, preţ 2.168 euro/camera dublă/7 nopţi
Revere Hotel Boston Common, 4 stele, preţ 1.941 euro
The Inn at Longwood Medical, 3 stele, preţ 1.445 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu