joi, 11 iunie 2015

Croazieră în fiordurile Norvegiei

Croaziera în fiordurile Norvegiei este cea pe care mi-o doresc cel mai mult, iar luna iunie este ideală pentru a vedea această parte de lume, aşa că am inclus o astfel de croazieră pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie. Poţi să te destinzi pe punţile superioare ale navei până la ore târzii în noapte, savurând spectacolul luminilor nordului.
Croaziera pe care o propun în aceste rânduri începe pe 15 iunie din Rotterdam şi parcurge un traseu de o spectaculozitate rarisimă: Rotterdam - Eidfjord - Hardangerfjord - Alesund - Geiranger - Bergen - Rotterdam. Croaziera este operată de compania Holland America Line, cu nava Rotterdam.
Vasul Rotterdam este o combinaţie reuşită între clasic şi modern, dispune de 6 localuri şi două piscine. Atmosfera elegantă şi rafinată este eticheta acestui vas, care dispune de 10 punţi pentru pasageri.
Programul acestei croaziere arată astfel:
15 iunie: Rotterdam, plecarea ora 16.00
16 iunie: pe mare
17 iunie: Eidfjord, 7.00 - 15.00, Hardangerfjord 17.00 - 19.00
18 iunie: Alesund, 8.00 - 17.45
19 iunie: Geiranger, 7.00 - 16.00
20 iunie: Bergen, 8.00 - 17.00
21 iunie: pe mare
22 iunie: Rotterdam, debarcarea ora 7.00
Tarife
Cabină interioară - 989 dolari
Cabină exterioară cu geam - 1.179 dolari
Suită - 1.969 dolari
Traseul
Rotterdam. Se ajunge relativ uşor la Rotterdam, chiar dacă nu există cursă aeriană directă din România. Mai întâi cu avionul la Amsterdam, iar de aici cu trenul. Sunt trenuri foarte dese (5-6 în fiecare oră, iar un bilet costă 14,80 euro şi durează între 40 şi 70 minute.
13 iunie: Bucureşti 13.55 - 15.45 Amsterdam
Compania: KLM. Preţ: 219 euro/persoană, inclusiv zborul de întoarcere.
Te poţi caza la hotelul CitizenM Rotterdam, 4 stele (160 euro/camera dublă/două nopţi). Un adevărat simbol al oraşului este podul Erasmus. De asemenea, mai merită văzute portul, numeroase muzee, sediul Primăriei, mori de vânt, o serie de biserici frumoase, grădina botanică, grădina zoologică şi multe altele. Nu ar trebui ratate nici Euromast, un turn cu restaurant şi platformă panoramică, Ocean Bar (transatlanticul transformat în navă-muzeu şi restaurant) sau casele în formă de cuburi.
Eidfjord. Aflată la capătul fiordului cu acelaşi nume, această localitate oferă unele dintre cele mai spectaculoase imagini din fiordurile Norvegiei.
Hardangerfjord. Este un popas aproape obligatoriu dacă ajungi în zonă, pentru că sunt câteva puncte de belvedere absolut fantastice.
Alesund. Are un centru vechi absolut unic, cu multe clădiri în stil Art Nouveau, frumos şi diferit colorate, care dau un farmec aparte acestei localităţi. Muzeul localităţii sau parcul "Atlantic Sea" sunt alte atracţii ale zonei.
Geiranger. Aflat într-un alt fiord extrem de spectaculos, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Se organizează tururi pe piscurile din apropiere, Dalsniba sau Ornesvingen, de unde priveliştea este fantastică.
Bergen. Bergen este un oraş important de pe costa vestică a Norvegiei. Fostă capitală a acestei ţări, din păcate, Bergen este renumit pentru că deţine recordul cu cele mai multe zile ploioase din an, în peste 300 de zile din an înregistrându-se precipitaţii. În Bergen sunt mai multe atracţii turistice, care transformă acest oraş într-o atracţie turistică importantă. Este vorba de cartierul "Bryggen", casele şi depozitele din zona portului, care se află în forma lor actuală din anul 1702. Din anul 1979 zona a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Mai ales la apus, atunci când razele soarelui pun o lumină specială pe aceste case frumos colorate, zona este cu adevărat extrem de atractivă. De asemenea, sunt mai multe muzee, o fortăreaţă (construită între anii 1247 şi 1261, intrarea costă 60 coroane), dar punctul de maximă atracţie turistică este Muntele Floyen, pe care se poate ajunge cu un funicular şi de unde panorama asupra oraşului, a coastei şi a fiordului din jurul oraşului este absolut superbă.
Rotterdam. La întoarcere, te poţi caza la acelaşi hotel şi poţi vedea ceea ce nu ai apucat să vezi înainte de îmbarcare. Apoi, a doua zi, via Amsterdam, revenirea acasă:
23 iunie: Amsterdam 20.35 - 00.15 Bucureşti. Companie: KLM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu