luni, 1 iunie 2015

Croazieră în îndepărtata Alaska

Vara este anotimpul ideal pentru croazierele în nordul continentelor, fie că vorbim de Europa, fie că vorbim de America. Aşa se face că pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie am inclus şi o croazieră în îndepărtata, dar fascinanta Alaska. Această croazieră este realizată de compania Royal Caribbean International, cu nava Radiance of the Seas. Traseul porneşte din Vancouver şi parcurge majoritatea oraşelor importante din Alaska, plecarea fiind pe data de 26 iunie.
Nava Radiance of the Seas îţi va oferi prilejul unui răsfăţ şi a unei noi experienţe, indiferent că este vorba de divertisment, de modul de a-ţi putea petrece orele la bord, de meniurile din restaurante sau pur şi simplu de confortul camerei tale. Nava are 13 punţi deschise publicului, cu două piscine, 5 restaurante şi o capacitate de 2.501 pasageri.
Programul acestei croaziere arată astfel:
26 iunie: Vancouver, plecarea ora 16.30
27 iunie: pe mare
28 iunie: Ketchikan, Alaska, 6.00 - 16.00
29 iunie: Icy Strait Point, Alaska, 9.00 - 18.00
30 iunie: Juneau, Alaska, 7.00 - 20.30
1 iulie: Skagway, Alaska, 7.00 - 16.30
2 iulie: gheţarul Hubbard, Alaska, 7.00 - 11.00
3 iulie: Seward, Alaska, debarcarea, ora 5.00
Tarife
Cabină interioară - 472 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 584 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 982 euro/persoană
Suită Deluxe - 1.733 euro/persoană
Traseul.
Vancouver. Capitala Columbiei Britanice din Canada este foarte frumoasă şi merită măcar câteva zile înainte de îmbarcare. Nu voi relua obiectivele turistice şi alte idei despre Vancouver, pentru că am scris recent despre aceste fabulos oraş - aici. Iată şi o variantă pentru a ajunge aici:
22 iunie: Bucureşti 8.35 - 10.15 (Tarom) Frankfurt 15.35 - 17.10 (Condor) Vancouver
Preţ: 760 euro/persoană.
De la aeroportul din Vancouver, cea mai bună modalitate de transfer în oraş este Sky Train Canada, linia 5. O călătorie durează 25 minute şi costă 9 dolari/persoană. Te poţi caza la hotelul Coast Plaza Hotel and Suites, 3 stele (576 euro/camera/4 nopţi, 22-26 iunie) şi în timp ce te acomodezi cu schimbarea de fus orar, poţi savura frumuseţile acestei metropole.
Ketchikan. Este poarta de acces spre fiordurile din regiune, care nu se pot parcurge decât cu avionul sau barca. De asemenea, aici se află o impresionantă colecţie de totemi. Este capitala mondială a somonului, dar şi "first city Alaska". Pe ţărm sunt numeroase restaurante pe picioroange deasupra apei, unde merită să te răsfeţi cu un... somon.
Icy Strait Point. Este un peisaj natural de o frumuseţe rară. Printre atracţiile de aici se află muzeul fabricii de conserve de peşte. Poate păreau hazliu, dar ascunde lucruri extrem de interesante. De asemenea, este foarte probabil să poţi vedea balene în golf.
Juneau. Peisajul natural este şi aici extrem de spectaculos. În plus, centrul vechi, rămas ca pe vremea căutătorilor de aur, este una dintre comorile de preţ ale oraşului.
Skagway. Şi aici există un centru vechi foarte bine conservat, iar pentru că este un centru feroviar istoric, turiştii au la dispoziţie un tren de epocă pentru a parcurge un traseu în jurul oraşului, cu vederi panoramice senzaţionale.
Gheţarul Hubbard. Sunt din ce în ce mai puţine locurile de pe Pământ, unde ai ocazia să vezi un gheţar de asemenea dimensiuni colosale. În plus, din cauza încălzirii globale, din gheţar se desprind mereu bucăţi mai mari sau mai mici, ceea ce duce la un adevărat spectacol.
Seward. Oraşul este cocoţat pe o peninsulă, în care se întâlnesc munţii şi marea, într-un decor fabulos. Aici merită să vezi multe animale şi păsări în medul lor natural. Este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Alaska, aici aflându-se fiordurile Kenai, un golf superb, acvariul Sealife, dar şi oraşul propriu-zis are un farmec aparte, o plimbare fiind o adevărată încântare.
Acum, în Seward nu există aeroport, astfel că trebuie să ajungi la Anchorage pentru a începe lungul drum spre casă. O variantă optimă de a ajunge la Seward la Anchorage este autobuzul. Zilnic, pleacă la 10.30 şi ajunge la 13.30 la Anchorage, preţul unei călătorii fiind de 55 dolari.
Te poţi caza la hotelul Holiday Inn Express, 3 stele (209 euro/camera/zi) şi merită să petreci o zi şi în acest oraş frumos din Alaska, zborul spre casă arătând astfel:
4 iulie: Anchorage 17.05 - 12.50 (5 iulie) (Condor) Frankfurt 18.20 - 21.45 (Tarom) Bucureşti
Preţ: 704 euro/persoană.
La aeroportul din Anchorage se ajunge foarte uşor cu autobuzul, care circulă la fiecare 30 minute din centrul oraşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu