duminică, 7 iunie 2015

Double city-break: Belfast şi Londra

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna iunie, la capitolul "double city-break" prima propunere era Belfast - Londra. Aşa că în rândurile care urmează voi prezenta această variantă de vacanţă.
Belfast
Un oraş tipic britanic, cu o arhitectură specifică, dar în care se remarcă şi o serie de obiective inedite, unice. Printre obiectivele turistice de mare atractivitate din Belfast se numără Castelul, Catedrala Sf. Ana, Primăria şi multe altele. Castelul a fost construit în secolul al XII-lea şi a fost construit pe un teren flancat de High Street, Castle Place şi Donegall Place, în ceea ce este acum centrul oraşului Belfast. Aceasta a fost casa lui Sir Arthur Chichester, baron de Belfast, dar imobilul a ars integral în 1708, lăsând numai numele străzii pentru a marca locul. Familia Chichester a decis să reconstruiască edificiul, dar în suburbiile oraşului, rezultând castelul care se vede şi astăzi.
În Belfast mai merită atenţie Turnul cu Ceas Albert din Piaţa Queen, Titanic - locul unde a fost construit celebrul vapor, Stormont Gate - unde se află clădirea Parlamentului, în faţa sa aflându-se statuia lordului Carson, Grădina Botanică, Queens Bridge, Oxford Street şi lista ar putea continua.
Londra
Ar trebui multe city-break-uri pentru a putea cuprinde multitudinea de obiective turistice din Londra. Sigur, pe o listă scurtă nu ar trebui să lipsească: Palatul Buckingham, croaziera pe Tamisa, Tower Bridge, Turnul Londrei, celebra roată, Westminster, Trafalgar Square, catedrala St. Paul. Nu ar trebui ocolite parcurile, iar dacă eşti iubitor al fotbalului şi măcar unul dintre stadioanele legendare din capitala britanică.
Variantă de călătorie
Bucureşti - Belfast
17 iunie: Bucureşti 7.15 - 9.00 (Blue Air) Liverpool 7.00 (18 iunie) - 7.50 (Easy Jet) Belfast
Preţ: 99 euro/persoană, fără bagaj de cală. Ai avantajul că te poţi caza la un hotel de lângă aeroportul din Liverpool 
şi poţi vedea pentru mai bine de o jumătate de zi şi acest frumos oraş.
De la Aeroportul din Belfast se poate ajunge în oraş cu trenul sau autobuzul. Trenurile pleacă din staţia Sydenham, la care se ajunge cu autobuzul în care te poţi îmbarca de la terminal. Autobuzele sunt de două feluri - express, linia 300 (un bilet - 7,50 lire sterline) sau Citybus 21.
Belfast - Londra
20 iunie: Belfast 13.30 - 14.45 Londra Stansdet
Companie: Easy Jet. Preţ: 51 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Trenul este opţiunea cea mai convenabilă pentru a ajunge în Londra. Aeroportul se poate mândri cu trenul Stansted Express. Preţul este de aproximativ 15 lire. Trenul te poate lăsa în gara Liverpool Streed, din Londra. Totodată, poţi lua trenul până la primul schimb cu metroul, în Tottenham Hale. De acolo se poate schimba cu Victoria Line. Din Victoria Line, excursia devine mult mai uşoară pentru că există conexiuni în toate direcţiile, la fiecare minut. Autocarul este de aproximativ două ori mai ieftin – în jur de 8 lire. Traficul este principalul motiv pentru care mulţi turişti preferă trenul. Odată prins în trafic, o astfel de excursie cu autocarul poate dura până la 90 de minute.
Londra - Bucureşti 
24 iunie: Londra Luton 21.25 - 2.45 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 66 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Din staţia St. Pancras, la care se poate ajunge cu metroul, sunt trenuri la fiecare 10-15 minute. O călătorie durează 30 minute şi costă 15,50 lire. De la gara Luton şi până la aeroport există un shuttle bus, care costă 2 lire.
Variante de cazare
Belfast
The Fitzwilliam, 4 stele, preţ 467 euro/camera dublă/2 nopţi
Days Hotel City Centre, 3 stele, preţ 313 euro
Ten Square, 4 stele, preţ 439 euro
Londra
Strand Palace Hotel, 4 stele, preţ 1.015 euro/camera dublă/4 nopţi
Double Tree Hilton Westminster, 4 stele, preţ 982 euro
Grand Hotel, 3 stele, preţ 585 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu