sâmbătă, 6 iunie 2015

În Canada, la Cupa Mondială la fotbal feminin

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna iunie, printre evenimentele sportive prezentate se număra şu Cupa Mondială la fotbal feminin, programată în perioada 6 iunie - 5 iulie, în Canada.
Finala turneului va avea loc la Vancouver, astfel că propun un adevărat circuit în care să poţi vedea mai multe meciuri interesante, dar şi multe dintre atracţiile turistice ale oraşelor care găzduiesc partide de la această competiţie.
Vacanţă pe care o propun în Canada la acest turneu de fotbal începe la Montreal. O metropolă de care te poţi îndrăgosti iremediabil, un loc unde îţi vei dori să trăieşti pentru tot restul vieţii, un loc care a reuşit să îmbine frumsueţea metropolelor în stil nord-american cu interculturalitatea şi numeroasele atracţii turistice, specifice mai degrabă marilor capitale europene. Nu ar trebui ratate în Montreal Grădina Botanică, Muzeul Mediului (aflat chiar pe insule Sainte-Helene), parcul de distracţii La Ronde, Atrium Le 1000 (cea mai înaltă clădire din Montreal, cu 51 etaje, iar la parter cu cel mai mare patinoar  din oraş), Portul Vechi, promenada, clădirea Primăriei, strada Sherbrooke, dar şi multele parcuri splendide. Dacă timpul îţi permite, de aici se poate face o excursie de o zi în Quebec - un oraş fabulos, despre care am scris aici.
Următorul oraş din periplul canadian la acest turneu fotbalistic este Ottawa. Aici, o plimbare pe malurile canalului Rideau este aproape obligatorie, la fel ca şi vizitarea (măcar exterioară) a impresionantei clădiri a Parlamentului. De asemenea, mai merită văzute unul din multele muzee, parcurile generoase, cascadele Rideau, Galeria Naţională de Artă a Canadei, precum şi superbele poduri.
Din Ottawa ne mutăm la Edmonton. Este un oraş interesant, cu multe muzee, galerii de artă, parcuri, un plus de atenţie meritând clădirea Parlamentului Provinciei Alberta (a cărei capitală este Edmonton) aflată faţă în faţă cu sediul Primăriei. De asemenea, sunt mia ai multe biserici, de diverse credinţe, dar frumoase, chiar spectaculoase unele dintre ele. Aici, în Edmonton, se află şi Fort Edmonton Park, cel mai mare parc istoric din Canada.
De aici mergem la Vancouver, unde are loc finala competiţiei pentru care am venit în Canada. Despre Vancouver am scris chiar recent, aşa că nu voi mai relua informaţiile, pe care le găseşti aici.
La turneu
Dintre meciurile din cadrul turneului final al Cupei Mondiale la fotbal feminin, propun să vezi următoarele partide:
15 iunie, Montreal, ora 19.30: Canada - Olanda, grupe
17 iunie, Montreal, ora 16.00: Anglia - Columbia, grupe
20 iunie, Ottawa, ora 16.00: optimi
22 iunie, Ottawa, ora 17.00: optimi
27 iunie, Edmonton, ora 14.00: sfert de finală
1 iulie, Edmonton, ora 17.00: semifinala
5 iulie, Vancouver, ora 16.00: finala
Biletele se pot achiziţiona de pe secţiune special creată pe pagina oficială a competiţiei găzduită de site-ul fifa.com.
Cum se ajunge în Canada?
O variantă foarte ieftină de a ajunge la Montreal poate fi următoarea:
12 iunie: Bucureşti 17.05 - 18.20 (Blue Air) Roma 14.10 (13 iunie) - 17.10 (Air Transat) Montreal
Preţ: 277 euro/persoană, fără bagaj de cală şi alte facilităţi. În schimb, te poţi caza la un hotel de lângă aeroport şi ai ocazia unei seri în Roma, având ocazia de a vedea câteva ore măcar şi Cetatea Eternă.
De la aeroport spre centrul oraşului Montreal există un autobuz al companiei STM (traseul 747), preţul biletului fiind de 8 dolari canadieni, în care aveţi inclusă şi intrarea timp de 24 de ore la metroul aceleiaşi companii.
De la Montreal la Ottawa, cele două oraşe fiind destul de apropiate, cel puţin pentru Canada, variante bune sunt atât cu autobuze, cât şi cu trenul, fiind legături foarte dese între aceste oraşe.
De la Ottawa la Edmonton va fi nevoie să iei un avion, asfel:
24 iunie: Ottawa 20.45 - 23.08 Edmonton
Companie: Air Canada. Preţ: 208 euro.
De la aeroport, există un autobuz care circulă la fiecare 30 minute şi face legătura cu centrul oraşului Edmonton, preţul unui bilet fiind de 5 dolari/persoană.
De la Edmonton la Vancouver tot varianta avionului este cea mai convenabilă, chiar dacă orele sunt cam... matinale:
3 iulie: Edmonton 6.20 - 6.57 Vancouver
Companie: Air Canada. Preţ: 140 euro.
Cea mai bună modalitate de transfer aeroport-oraş în Vancouver este Sky Train Canada, linia 5. O călătorie durează 25 minute şi costă 9 dolari/persoană.
În fine, a venit şi vreme zborului spre casă:
6 iulie: Vancouver 18.30 - 13.45 (7 iulie) (Condor) Frankfurt 18.20 - 21.45 (Tarom) Bucureşti
Preţ 520 euro/persoană.
Variante de cazare
Montreal, 13-18 iunie
Howard Johnson, 3 stele, preţ 365 euro/camera/sejur
Ottawa, 18-24 iunie
Cartier Place Hotel, 3 stele, preţ 606 euro/camera/sejur
Edmonton, 24 iunie - 3 iulie
Comfort Inn & Suites Downtown, 3 stele, preţ 707 euro/camera/sejur
Vancouver, 3-6 iulie
Pan Pacific Vancouver, 5 stele, preţ 1.403 euro/camera/sejur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu