sâmbătă, 20 iunie 2015

În Chile, pentru Copa America la fotbal

Pe continentul sud-american, fotbalul este unul dintre fenomenele care provoacă pasiuni şi spectacole deosebite, astfel că a vedea competiţia fotbalistică a acestui continent se poate transforma într-o experienţă de excepţie atât din punct de vedere sportiv, cât şi din punct de vedere turistic. În perioada 11 iunie - 4 iulie, în Chile, are loc Copa America, pe care am inclus-o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Chile nu este un loc în care să poţi ajunge chiar oricând. Este destul de departe, iar o călătorie până aici este chiar costisitoare, astfel că ar trebui să beneficiezi la maximum de această competiţie pentru a vedea cât mai multe din această frumoasă ţară. Sigur, cartierul general va fi la Santiago de Chile, dar vei ocazia să vezi alte două oraşe superbe: Vina del Mar şi Concepcion, iar programul propus demine ar fi următorul:
25 iunie - după aterizare, direct la Vina del Mar
27 iunie - Vina del Mar - Concepcion
28 iunie - Concepcion - Santiago de Chile
30 iunie - Santiago de Chile - Concepcion
4 iulie - Concepcion - Santiago de Chile
6 iulie - plecarea din Chile
Vina del Mar este o destinaţie de vară idilică, pe malul Pacificului şi la numai o oră de capitală. Supranumit "Garden City", Vina del Mar are numeroase parcuri, străzi mărginite de palmieri, plajă şi o lagună superbă. Aici mai merită văzute La Quinta Vergara (o splendidă grădină cu pomi din China şi Canada), orologiul floral, castelul Wulf, un muzeu de artilerie navală.
Pentru a ajunge la Vina del Mar, cea mai bună modalitate din capitală este autobuzul, pe care îl poţi lua de la staţia Pajarito (pe linia de metrou 1), costul unei călătorii fiind de aproximativ 5 dolari americani.
Concepcion este al doilea mare centru urban din Chile şi poarta spre sudul ceva mai sălbatic. Fostă capitală a statului, acest oraş are numeroase obiective turistice, chiar dacă a fost foarte grav afectat de mai multe cutremure. Aici se află o universitate, în care poţi vedea grădini spaţioase, dar şi un turn ce oferă vederi panoramice, dar şi Muzeul Huascar - o navă capturată de marina peruviană în timpul Războiului din Pacific şi despre care se spune că este cea mai veche relicvă istorică plutitoare din lume.
Pentru a ajunge din capitală în Concepcion ai varianta autobuzului (6 ore) sau a trenului (4 ore şi jumătate).
Santiago de Chile are o poziţie geografică de invidiat, între Anzi şi Pacific, fiind la aproximativ 60 km de fiecare dintre aceste atracţii. Unul dintre punctele cele mai interesante din Santiago de Chile este Parcul Metropolitano, unde se află Cerro San Cristobal şi unde se poate ajunge cu un funicular, costul unui bilet dus-întors fiind echivalentul a 3,40 dolari americani. De aici se vede splendid oraşul, iar în zilele senine se văd Anzii. Tot aici se află o frumoasă grădina botanică, precum şi grădina zoologică. Ar mai merit văzute Plaza de Armas (piaţa principală a oraşului), străduţele cochete din centrul vechi, Palatul Prezidenţial La Moneda (care se poate vizita), Muzeul de Artă Precolumbiană (aproximativ 6 dolari american intrarea), Catedrala şi multe altele.
La turneu
Copa America a început pe 11 iunie, dar eu propun partidele cele mai interesante, din faza a doua a competiţiei:
26 iunie, ora 20.30, Vina del Mar: sfert de finală
27 iunie, ora 18.30, Concepcion: sfert de finală
29 iunie, ora 20.30, Santiago de Chile; semifinală
30 iunie, ora 20.30, Concepcion: semifinală
3 iulie, ora 20.30, Concepcion: finala mică
4 iulie, ora 17.00, Santiago de Chile: finala
Programul complet şi bilete, pe site-ul oficial al competiţiei - ca2015.com.
Cum se ajunge la Santiago de Chile?
O variantă bună de zbor la Santiago de Chile, mai ales în condiţiile în care practic mai sunt câteva zile ar fi următoarea:
24 iunie: Bucureşti 20.05 - 22.15 Paris 23.20 - 8.50 (25 iunie) Santiago de Chile
6 iulie: Santiago de Chile 16.35 - 11.15 (7 iulie) Paris 15.30 - 19.20 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 1.437 euro/persoană, fără bagaj de cală pe segmentul Bucureşti - Paris.
De la aeroport, pentru a ajuns în Santiago de Chile există varianta autobuzului, cel puţin până la prima staţie de metroul, preţul unui bilet fiind echivalentul a 2,5 dolari americani, dar şi varianta unui serviciu de transfer, costul unei călătorii fiind echivalentul a 13 dolari americani.
Variante de cazare
Santiago de Chile
Hotel Plaza San Francisco, 5 stele
Hotel Ismael 312, 4 stele
Vina del Mar
Hotel Enjoy Vina del Mar, 5 stele
Bestt Western Marina del Rey, 4 stele
Concepcion
Hotel Ibis Concepcion, 4 stele
Hotel El Araucan, 4 stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu