duminică, 14 iunie 2015

În Islanda, la o competiţie de fotbal feminin

Turneul final al Campionatului European de Fotbal Feminin Juniori sub 17 ani din acest an are loc în perioada 22 iunie - 4 iulie în Islanda. Deci, un prilej excelent pentru a vedea o ţară extrem de spectaculoasă, de frumoasă, încă neexplorată şi neexploatată din punct de vedere turistic cum ar trebui. Aşa că am inclus această competiţie în materialul cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Practic, vei ajunge în Islanda pe 24 iunie dimineaţa, a doua zi poţi merge la Akranes, unde să şi rămâi peste noapte, iar apoi să te întorci la Reykjavik, până la finalul sejurului.
Zona centrală a capitalei islandeze este nu numai foarte frumoasă, dar uşor de străbătut, iar prin cromatica vie, multicoloră a caselor şi clădirilor oferă un adevărat spectacol. Islandezii acordă o mare atenţie spaţiilor verzi, astfel că unul dintre punctele de referinţă în orice circuit turistic este lacul Tjornin,
înconjurat de un parc superb. Mai sunt multe alte parcuri care merită văzute, inclusiv o incredibilă Grădină Botanică, dar şi o serie de edificii: Parlamentul, Primăria, Catedrala Naţională, Muzeul de Artă şi altele. O altă atracţie populară în capitala islandeză este Vioey - o insulă aflată în fiordul de la nord de Reykjavik,
unde se poate ajunge cu feribotul, fiind o modalitate foarte plăcută de petrecere măcar a câtorva ore dacă nu chiar a unei zile întregi. Aici, pe această insulă se află Turnul Păcii, dar pentru a-l vedea este nevoie să te prindă seara pe aici.
O atracţie aparte în Reykjavik ar mai fi piscinele geotermale, dar "reginele" acestor băi geotermale sunt la Blue Lagoon
(la sud-vest de oraş, aproape de aeroport, 35 euro intrarea) şi Geysir.
Nu ar trebui ratate alte două obiective spectaculoase din Islanda - Parcul Naţional Thingvellir, unde se poate vedea canionul cauzat de frecarea plăcilor tectonice Eurasia şi America de Nord,
dar şi cascada Gullfoss, una dintre cele mai mari şi spectaculoase cascade din apropierea capitalei islandeze.
O zi din cadrul acestui turneu va putea fi dedicată oraşului Akranes,
aflat la 20 km nord de Reykjavik, tot pe coastă, şi la care se poate ajunge prin tunelul Hvalfjordur, de 5,57 km, inaugurat în 1998, unul dintre cele mai lungi tuneluri rutiere subacvatice din lume!
La turneu
Programul integral al turneului de fotbal feminin din Islanda îl poţi găsi aici şi poţi lucra pe marginea lui la ce fel de traseu doreşti într-o superbă vacanţă activă în Islanda. Propunerea mea este de a vedea următoarele meciuri:
25 iunie, ora 13.00, Akranes: Germania - Spania
25 iunie, ora 19.00, Akranes: Islanda - Anglia
28 iunie, ora 13.00, Kopavogur: Norvegia - Irlanda
28 iunie, ora 19.00, Reykjavik: Franţa - Elveţia
1 iulie, ora 13.00, Reykjavik: semifinala 1
1 iulie, ora 19.00, Reykjavik: semifinala 2
4 iulie, ora 16.00, Reykjavik: finala
Nu este nevoie de bilete, intrarea la oricare dintre partide, în limita capacităţii tribunelor fiind liberă.
Cum se ajunge la Reykjavik?
23 iunie: Bucureşti 13.35 - 14.40 Berlin 22.35 - 00.10 Reykjavik
5 iulie: Reykjavik 00.55 - 6.20 Berlin 9.45 - 12.50 Bucureşti
Companie: Air Berlin. Preţ: 361 euro/persoană.
De la aeroport pentru a ajunge în oraş sunt două variante de autobuz, cu preţuri cuprinse între 1.950 şi 2.500 coroane islandeze (58-75 RON), având chiar varianta de a vă duce direct la hotelul ales, dacă informezi şoferul în prealabil. Biletele pentru autobuz pot fi cumpărate la aeroport sau online.
Variante de cazare
Radisson Blu Saga Hotel, 4 stele, preţ 3.352 euro/camera dublă/11 nopţi
CenterHotel Midgardur, 4 stele, preţ 2.422 euro
Center Hotel Plaza, 3 stele, preţ 3.036 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu