luni, 1 iunie 2015

La Festivalul de Jazz de la Paris

Începând cu 7 iunie şi până pe 27 iulie, la Paris are loc Festivalul de Jazz, eveniment pe care l-am inclus în lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie, socotindu-l un excelent prilej pentru a vedea sau revedea capitala franceză.
Despre Paris se poate scrie foarte mult... Sunt atâtea locuri frumoase în Paris, încât o vacanţă nu va fi niciodată îndeajuns. Dar o croazieră pe Sena, o plimbare pe Champs-Elysees, prin Montmartre, la Notre Dame, la Domul Invalizilor, bineînţeles, la Turnul Eiffel sau la Luvru ori printr-unul dintre numeroasele parcuri ale capitalei franceze - nici una dintre acestea nu ar trebui să lipsească dintr-un sejur parizian.
La festival
Festivalul de Jazz are loc pe Esplanada Parcului Flora, parte a Grădinii Botanice, aflată în centrul Bois de Vincennes şi la doi paşi de Castelul Vincennes. Accesul la acest festival este gratuit, iar programul detaliat pentru întreaga perioadă şi numeroase alte detalii se găsesc pe site-ul festivalului - parisjazzfestival.fr.
Cum se ajunge la Paris?
Avionul rămâne varianta mea preferată, iar o variantă bună pentru această perioadă ar fi următoarea:
23 iunie: Bucureşti 7-05 - 9.15 Paris
29 iunie: Paris 15.30 -19.20 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 184 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la Aeroportul Charles de Gaulle, cel mai comod este să iei trenul RER, bine conectat la metroul parizian, astfel că poţi ajunge în orice colţ al capitalei franceze. Preţul unui bilet este de 10 euro, iar trenurile RER circulă la intervale de 10 şi 20 minute. Ruta B, care deserveşte aeroportul ajunge în centru în zona Halelor, Notre Dame, grădina Luxemburg.
Variante de cazare
Hotel Adagio Vincennes, 4 stele, preţ 714 euro/camera/6 nopţi
Hotel de Saint-Germain, 3 stele, preţ 986 euro
Hotel Du Leman, 3 stele, preţ 756 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu