sâmbătă, 13 iunie 2015

La Londra, pentru unul dintre cele mai mari festivaluri în aer liber

Greenwich and Docklands International Festival este unul dintre cele mai presigioase festivaluri de artă în aer liber. Fie că este vorba de spectacole stradale, de dans sau teatru, în zona Greenwich veţi descoperi un festival de zile mari, care se derulează în perioada 26 iunie - 5 iulie şi care se poate constitui într-un prilej excelent pentru a vedea sau revedea impresionanta capitală britanică. Aşa că am inclus acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Londra este impresionantă şi vei avea cu siguranţă de unde alege în zilele pe care le aloci vizitării capitalei britanice. Nu ar trebui să lipsească elementele clasice: Big Ben, clădirea Parlamentului, Westminster, inclusiv abaţia, dar şi o croazieră pe Tamisa, podurile sale, London Eye, Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square, Palatul Buckingham şi câte şi mai câte. Nu ar trebui să ocoleşti măcar o plimbare în unul dintre numeroasele parcuri cochete ale Londrei, iar dacă îţi place fotbalul ai de unde alege să vizitezi măcar o arenă legendară.
La festival
Se estimează că peste 100.000 de oameni (londenzi, britanici sau turişti de rin toate colţurile lumii) participă anual la acest festival. Are marele avantaj că este gratuit şi în plus se desfăşoară în zona Greenwich, alături de parcul unde se află observatorul astronomic şi celebrul meridian 0, astfel că vei putea profita de prezenţa la aceste spectacole pentru a te afla cu un picior în emisfera estică, iar cu celălalt picior în emisfera vestică. La Greenwich se ajunge uşor cu aproape orice - metrou, autobuz sau chiar feribot.
Cum se ajunge la Londra?
Cu avionul, iar o variantă bună poate fi următoarea:
24 iunie: Bucureşti 12.55 - 14.25 Londra Luton
6 iulie: Londra Luton 21.25 - 2.45 Bucureşti
Companie: Wizz Airr. Preţ: 201 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Luton trebuie să iei un autobuz (preţ 2 lire) până la cea mai apropiată gară, iar de aici cu trenul la Londra. Trenurile circulă la intervale de 10-15 minute, o călătorie durează aproximativ 30 minute, costă 15,50 lire, iar punctul terminus este gara St. Pancras, de unde există legături cu metroul spre aproape orice punct al Londrei.
Variante de cazare
Euston Square Hotel, 3 stele, preţ 2.448 euro/camera dublă/12 nopţi
Paddington Court Executive Rooms, 4 stele, preţ 2.261 euro
Great St Helen4 stele, preţ 2.321 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu