sâmbătă, 20 iunie 2015

La Roskilde Festival, în Danemarca

Festivalurile pot fi oricând un excelent prilej pentru o vacanţă, aşa că în rândurile care urmează eşti invitat la Roskilde Festival, în Danemarca, eveniment inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Cred că ideal ar fi ca noaptea de după sosire şi de dinaintea plecării să le petreci la Copenhaga, având astfel posibilitatea de a explora măcar în câteva ore şi acest frumos oraş. Restul timpului, îl poţi petrece la Roskilde, împărţindu-l între concertele din cadrul festivalului, dar şi vizitării acestui oraş, atestat încă din perioada vikingilor. Principalele repere turistice sunt Catedrala Roskilde (inclusă în Patrimoniul UNESCO, locul de veci a nu mai puţin de 20 de regi şi 17 regine)
şi Muzeul Viking.
Fosta primărie, construită în stil gotic în anul 1884, este acum sediul Biroului de Informaţii Turistice, iar Palatul Roskilde, construit în stil baroc în secolul al XVIII-lea, găzduieşte Muzeul de Artă Contemporană şi galerii de artă.
În Roskilde se mai află şi două monumente mai puţin obişnuite - dalele istorice (15 dale din granit în pavajul din zona Skomagergade, care ilustrează istoria localităţii) şi borcanele gigant (de câte trei şi cinci metri, create în 1998, simbolizând viaţa şi moartea, amplasate în zona Hestertorvet pentru a marca un mileniu de existenţă a oraşului).
De asemenea, ca în orice alte oraş scandinav, şi la Roskilde sunt foarte multe parcuri, iar unul dintre lucrurile de neratat ar fi o plimbare cu o barcă vikingă în fiordul din apropierea oraşului.
La festival
Roskilde Festival are loc în localitatea Roskilde, aflată la vest de capitala daneză Copenhaga. Festivalul are loc fără întrerupere din anul 1971 şi se estimează că 150.000 de oameni vor fi prezenţi la ediţia din acest an, care va avea loc în perioada 27 iunie - 4 iulie. Sunt nu mai puţin de 7 scene amenajate în zona Kogevej, aflată la aproximativ 4 km sud de gara din Roskilde. Programul complet, precum şi bilete pentru evenimentele din cadrul festivalului - aici.
Cum se ajunge la Roskilde?
În primul rând, cu avionul la Copenhaga, o variantă bună fiind următoarea:
27 iunie: Bucureşti 14.50 - 15.35 Varşovia 16.10 - 17.40 Copenhaga
5 iulie: Copenhaga 7.15 - 8.35 Varşovia 11.20 - 14.10 Bucureşti
Companie: LOT. Preţ: 162 euro/persoană.
De la aeroportul din Copenhaga, în funcţie de locul în care vrei să ajungi în capitala daneză, poţi lua trenul (merge la Gara Centrală, o călătorie durează 12 minute şi costă 36 coroane) sau metroul (merge aproape de centru, călătoria durează 14 minute, iar un bilet costă tot 36 coroane).
Din gara din Copenhaga, poţi lua trenul la Roskilde. Sunt trenuri foarte dese, iar o călătorie durează aproximativ 25 minute.
Variante de cazare
Roskilde
Scandic Roskilde, 3 stele
Clarion Collection Prindsen, 3 stele
Copenhaga
la sosire - Copenhagen Plaza, 4 stele
la plecare - Hilton Airport, 5 stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu