duminică, 28 iunie 2015

La Tomorrowland Festival, în Belgia

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna iulie, printre evenimentele culturale pe care le-am inclus s-a numărat şi Tomorrowland Festival, care are loc în Belgia, în localitatea Boom, în perioada 24-26 iulie.
În variante pe care o prezint în aceste rânduri, aş alege variante de a sta câteva zile la Bruxelles, apoi de a te muta la Boom, pentru festival, urmând ca a doua zi după închiderea festivalului şi cu o zi înaintea revenirii în ţară, să revenim la Bruxelles. În capitala Belgiei sunt multe lucruri care merită văzute: Piaţa Mare,
Menneken Pis,
Cinquantenaire (Arcul de Triumf),
în apropiere aflându-se şi sediile Comisiei Europene şi a Parlamentului European. De asemenea, Palatul Regal, multe biserici, parcuri,
un parc Europa în miniatură, iar alături, unul dintre simbolurile capitalei belgiene - Atomium.
În Boom nu sunt prea multe atracţii, dar o plimbare pe străzile acestui oraş sau pe malul râului care ăl traversează pot fi o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, adică atunci când nu eşti la festival.
La festival
Festivalul Tomorrowland are loc în localitatea belgiană Boom, în zona de recreere De Schorre. Din Boom există trenuri, inclusiv pe perioada festivalului, putându-se achiziţiona chiar un fel de abonament de 11 euro pentru festival de pe site-ul sncb.be/tomorrowland. În fiecare zi, programul festivalului este între orele 12 şi 1 noapte, cu excepţie ultimei zile, când totul se încheie exact la miezul nopţii. Detalii suplimentare, inclusiv despre achiziţionarea biletelor - tomorrowland.com.
Cum se ajunge aici?
Mai întâi, cu avionul până la Bruxelles:
21 iulie: Bucureşti 6.00 - 7.55 Bruxelles
28 iulie: Bruxelles 8.25 - 12.15 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 101 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, pentru a ajunge în zona cartierului "european" există un autobuz expres, care circulă la intervale dese, 20-30 minute, şi costă 3 euro, iar traseul trece prin faţa sediului NATO. De asemenea, pentru zona centrală, există un tren, care circulă la fiecare 15 minute. O călătorie durează 25 minute şi costă 2,60 euro.
Pentru a ajunge de la Bruxelles la Boom există varianta trenului, dar nu prea sunt legături directe, deşi  sunt numai 32 km între capitala Belgiei şi acest oraş. Poţi încerca de la Gara Centrală din Bruxelles, dar cred că varianta cea mai bună poate fi şi aceea a închirierii unei maşini.
Variante de cazare
Bruxelles
Hotel Metropole, 5 stele
Hotel La Plaza, 5 stele
The Hotel Brussels, 4 stele
Boom
Hotel Domus, 4 stele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu