luni, 1 iunie 2015

Lugano

Lugano se află în sudul Elveţiei, foarte aproape de Italia, pe malul lacului Lugano şi se spune despre acest oraş că este cel mai italian oraş din afara Italiei. Un motiv suficient pentru a include această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iunie.
Lugano este un oraş pe care cel mai bine îl descrie cuvântul pitoresc. Lugano este un oraş mic, care poate fi străbătut uşor la pas, dar standardul de viaţă este la nivel... elveţian, adică foarte înalt. Climatul cu influenţe subtropicale permite creşterea palmierilor, ceea ce dă un farmec aparte peisajelor de pe malul lacului, cu Alpii pe fundal. Este aproapre obligatorie o plimbare cu vaporaşul pe lac. În Lugano, în afara falezei splendide, sunt numeroase parcuri, case cochete, biserici impresionante, iar în apropiere se mai află fabrica de ciocolată Alprose, care poate fi vizitată,
şi grădina zoologică Al Maglio, situată pe malul râului Magliasina, într-un cadru natural de o frumuseţe rară.
Cum se ajunge la Lugano?
Nu este chiar simplu, dar cea mai accesibilă variantă cred că este următoarea: cu avionul până la Milano, iar de aici cu trenul. Iată şi o simulare, care îţi va permite să vezi şi alte două oraşe frumoase din Italia:
18 iunie: Bucureşti 6.10 - 7.30 Milano (Bergamo)
24 iunie: Milano (Malpensa) 13.25 - 16.45 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 52 euro/persoană,  fără bagaj de cală.
Pentru că se aterizează la Bergamo, eu aş rămâne până a doua zi în acest frumos oraş. De la aeroport în oraş se ajunge cu autobuzul nr. 1, preţul unei călătorii fiind de 3 euro.
A doua zi, cu trenul se ajunge la Lugano, astfel:
Bergamo  9.23 - Monza - 11.23 Lugano
Preţ: 25 euro/persoană.
La întoarcere, poţi lua trenul spre Milano, pentru că avionul de întoarcere decolează de pe Malpensa. O variantă ar putea fi:
Lugano 12.26 - 13.35 Milano
Preţ: 23 euro/persoană.
A doua zi, pentru a ajunge la aeroportul Malpensa ai varianta trenului (de la staţia Milano Cadrona, o călătorie durează 40 minute şi costă 9 euro) sau autobuzului (de la Gara Centrală din Milano, călătoria durează 50 minute şi costă 6,50 euro).
Variante de cazare
Lugano
Hotel Admiral, 4 stele, preţ 1.303 euro/camera/4 nopţi
Villa Sassalto, preţ 1.276 euro/apartament
Hotel Pestalozzi, 2 stele, preţ 532 euro
Bergamo
Best Western Piemontese, 4 stele, preţ 99 euro/camera/zi
Milano
Hotel Star, 3 stele, preţ 141 euro/camera/zi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu