sâmbătă, 27 iunie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Zaandam

Continui prezentarea unor variante de excursii de o zi din Amsterdam cu o zonă foarte frumoasă, cu căsuţe cochete, cu mori de vânt şi cu un muzeu în aer liber de renume mondial, Zaanse Schans, iar localitatea se numeşte Zaandam. Se află la nord de Amsterdam de care o despart doar două staţii de tren, astfel că îţi va fi foarte uşor să ajungi aici.
În Zaandam sunt multe străduţe comerciale, dar epicentrul, mai ales din punct de vedere turistic, este pe malul râului Zaan.
Dincolo de acestea, tot aici se mai află Casa Ţarului Petru, cu o poveste interesantă. Casa a fost construită în anul 1632 fiind una dintre cele mai vechi din Ţările de Jos. În 1697 aici a dormit timp de o săptămână Ţarul Petru al Rusiei, care venise aici incognito pentru a afla secretele construcţiei navelor comerciale. S-a prezentat ca simplu muncitor, dar planul său nu a funcţionat, astfel că după numai o săptămână a fost nevoit să plece. Casa se vizitează pentru o taxă de 2 euro.
De asemenea, tot aici există o casă în care a locuit în anul 1871 pictorul Claude Monet. Pe perioada şederii sale aici, pictorul francez a pictat inclusiv casa în care a locuit şi care acum poate fi văzută, fiind destul de aproape de cea a Ţarului Petru.
Un alt obiectiv inedit din Zaandam este un hotel care pare realizat din suprapunerea mai multor clădiri în stil clasic batav. Este, probabil, cel mai pozat obiectiv din Zaandam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu