luni, 6 iulie 2015

Croazieră în Mediterana între Italia şi Spania

O croazieră clasică, dar extrem de apreciată, este cea din Mediterana de Vest, în care se hoinăreşte printre locuri de vis între Italia şi Spania. Am introdus în materialul cu idei de vacanţă pentru luna iulie o croazieră pe traseul Savona - Roma - Palermo - Ibiza - Palma de Mallorca - Barcelona - Savona. Croaziera este operată de compania Costa Cruises, cu nava Costa Fascinosa, plecarea fiind pe 26 iulie.
Nava Costa Fascinosa are dotări extraordinare şi oferă pasagerilor săi o mulţime de posibilităţi de petrecere a timpului la bord - cinematograf 4D, simulator pe un monopost de Formula 1, un faimos Spa Samsara, cu un bazin de talasoterapie şi o selecţie unică de 300 de săruri de la Marea Moartă, dar şi un Aquapark spectaculos. Nava are 17 punţi, 5 restaurante, 4 piscine şi o capacitate de 3.800 locuri.
Programul acestei croaziere arată astfel:
26 iulie: Savona - plecarea ora 17.30
27 iulie: Civitavecchia - 9.00-19.00
28 iulie: Palermo - 13.00-18.00
29 iulie: pe mare
30 iulie: Ibiza - sosirea ora 9.00
31 iulie: Ibiza - plecarea ora 3.00
1 august: Palma de Mallorca - 9.00-19.00
2 august: Barcelona - 8.00-14.30
3 august: Savona - debarcarea ora 10.00
Tarife
Cabină interioară - 749 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 899 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 1.199 euro/persoană
Suită cu balcon - 1.499 euro/persoană
Traseu
Savona. Pentru a te bucura în voie de locurile frumoase dinaintea locului de îmbarcare, ar trebui să pleci spre Italia pe 24 iulie:
Bucureşti 6.10 - 7.30 Milano Bergamo
Companie: Wizz Air. Preţ: 40 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Bergamo se poate ajunge în Milano cu trenul sau autobuzul, cea mai simplă variantă părând a fi cea cu autobuzul. Acestea circulă la interval de jumătate de oră, o călătorie durează aproximativ o oră, iar un drum costă 5 euro.
În Milano te poţi caza la hotelul NH Milano Touring, 4 stele (134 euro/noapte) şi poţi explora frumosul oraş lombard. Nu ar trebui ratate Domul, piaţa din faţa lui, Galeriile Umbero al II-lea, Scala, Castelul Sforzesco sau chiar şi stadionul "San Siro". A doua zi poţi merge la Savona. Poţi lua trenul din Gara centrală, o călătorie având durata cuprinsă între 2 ore şi sun sfert şi 3 ore, în funcţie de rangul trenului, preţurile biletelor începând de la 9 euro. În Savona, te poţi caza la hotelul NH Darsena, 4 stele, situat chiar în port (104 euro/noapte). Pentru o frumoasă imagine asupra întregi zone, merită să urci la Cetatea Priamar, construită în anul 1542 pe un promontoriu. Intrarea costă 4 euro. De asemenea, catedrala din Savona este foarte frumoasă. Chiar în port, merită să acorzi puţină atenţie vechiului turn al portului, precum şi statuii care înfăţişează un om cu un felinar.
Civitavecchia. Are o promenadă frumoasă, dar şi Fortul Michelangelo, un castel din secolul al XV-lea, dar şi un Palat Episcopal, care pot fi văzute într-o plimbare la pas. De asemenea, de aici se pot face excursii la Roma şi Vatican.
Palermo. Este un oraş spectaculos, cu multe biserici, parcuri, dar şi o promenadă fabuloasă. Poate ar merita mai multă atenţie Biserica Martorana, care datează din anul 1143, Cappella Palatina, un palat construit în secolul al IX-lea, dar şi castelul Zisa sau palatul Mirto. Sunt multe astfel de obiective, astfel că o plimbare prin centrul vechi al oraşului îţi va aduce cu siguranţă satisfacţia să descoperi câteva dintre aceste construcţii fabuloase.
Ibiza. Este o destinaţie potrivită pentru distracţie şi pentru viaţa de noapte, plecarea a doua zi la ora 3 noapte, oferind pasagerilor acestei croaziere posibilitatea să exploreze cluburi şi terase, unde viaţa de noapte şi distraţia a adus prestigiului acestui oraş. Totuşi, până la viaţa de noapte, poţi admira în Ibiza Dalt Vila - o cetate mare, cu ziduri de apărare, cu străzi pietruite în jurul său, dar merită să încerci şi plajele faimoase.
Palma de Mallorca. Printre obiectivele care merită văzute aici se află Catedrala Gotică şi palatul Almudaina, situate foarte aproape unul de celălalt, ambele datând din secolul al XIII-lea. De asemenea, castelul Bellver, situat pe o colină la aproximativ 100 metri deasupra nivelului mării, într-o pădure de pini, şi care oferă o panoramă spectaculoasă asupra acestui oraş. Sunt numeroase alte biserici, palate şi parcuri în acest oraş, pe care merită să-l descoperi la pas, străbătându-i străduţele înguste sau bulevardele largi, cu vederi panoramice spectaculoase.
Barcelona. Din păcate, programul acestei croaziere include numai câteva ore în Barcelona, astfel că timpul îţi va ajunge probabil numai pentru o plimbare pe Rambla şi pe Rambla del Mar, câteva puncte extrem de atractive din capitala Cataluniei.
Savona. După debarcare, te poţi caza la acelaşi hotel, să mai zăboveşti prin acest frumos oraş de la malul mării, iar a doua zi să te întorci la Milano cu trenul. Te poţi caza şi aici la acelaşi hotel, să te plimbi sau să vezi ce nu ai apucat să vezi înainte de îmbarcare. Pentru întoarcere trebuie să ajungi la aeroportul Linate. Aici ajunge autobuzul 73, care pleacă din staţia Piazza San Babila, alată la câteva sute de metri în spatele Pieţei Domului. Autobuzul este operat de compania ATM, circulă la interval de 10 minute, iar un bilet costă 1,50 euro.
4 august: Milano Linate 16.05 - 19.20 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 128 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu