sâmbătă, 25 iulie 2015

De la Roma la Veneţia, pe mare

E vară, e vremea vacanţelor, iar canicula de afară poate fi potolită şi printr-o... croazieră. Aşa că în materialul cu idei de vacanţă pentru luna august, printre croazierele propuse se numără şi una care parcurge traseul de la Roma la Veneţia, pe mare, trecând pe la Sorrento, Kotor şi Rijeka. Croaziera este operată de compania Crystal Cruises, cu nava Crystal Serenity, iar data de plecare este 30 august.
Nava Crystal Serenity este considerată cea mai bună navă de croazieră din lume, câştigând de-a lungul anilor numeroase premii. Oferă cele mai bune servicii, dar şi facilităţi de renume, având 13 punţi deschise publicului şi o capacitate de 1.096 pasageri.
Programul croazierei arată astfel:
30 august: Roma (Civitavecchia), plecarea ora 19.00
31 august: Sorrento, sosirea ora 8.00
1 septembrie: Sorrento, plecarea ora 18.00
2 septembrie: pe mare
3 septembrie: Kotor (Muntenegru), 7.00 - 17.00
4 septembrie: Rijeka (Croaţia), 12.00 - 20.00
5 septembrie: Veneţia, debarcarea ora 9.00
Tarife
Cabină exterioară cu geam - 2.860 dolari/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 3.835 dolari/persoană
Suită cu balcon - 6.310 dolari/persoană
Traseu.
Roma. Aş opta pentru petrecerea câtorva zile şi la Roma.
27 august: Bucureşti 6.25 - 7.35 Roma
Companie: Wizz Air. Preţ: 113 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Ciampino poţi lua unul dintre autobuzele care asigură legătura cu Gara Termini (un bilet - 4 euro). La Roma te poţi caza la hotelul Grand Hotel Palatino, 4 stele (277 euro/camera dublă/2 nopţi) şi poţi începe să explorezi Cetatea Eternă. Colloseumul este aproape, la fel şi Via Fori Imperiali şi Forumul Roman. Nu ar trebui ratate Fontana di Trevi, Vaticanul, Grădina Borghese, Treptele Spaniole, Panteonul, Piazza Navona, Castelul Sant Angelo şi multe altele.
Civitavecchia. Cu o zi înaintea îmbarcării, cu trenul, costul unui bilet fiind de 5 euro, poţi merge la Civitavecchia, unde să te cazezi la hotelul Traghetto, 3 stele (90 euro/camera dublă) . Aici, poţi face o plimbare pe frumoasa promenadă şi nu ar trebui să ratezi Fortul Michelangelo, dar şi castelul din secolul al XV-lea şi Palatul Episcopal.
Sorrento. Pentru că ai o zi şi jumătate la dispoziţie vei putea opta şi pentru a ajunge până la Napoli, unde sunt multe atracţii turistice. De asemenea, se poate ajunge pe insulele Capri, Ischia, la Pompei sau pe coasta Amalfi. În Sorrento merită să vezi catedrala, alte frumoase biserici, Piaţa Tasso, o serie de muzee, parcuri, promenada sau pur şi simplu doar să te plimbi la întâmplare şi să savurezi un suc sau o cafea la o terasă.
Kotor. Acest oraş din Muntenegru se află în cel mai sudic fiord din Europa. Este un peisaj absolut spectaculos. Centrul vechi este întortocheat, dar spectaculos, unul dintre repere fiind Catedrala Sf. Trifon. Merită vizitat şi Muzeul Maritim (4 euro - biletul), dar şi mai spectaculoase sunt insulele din mijlocul golfului, fiecare cu povestea ei.
Rijeka. Oraşul croat de la Marea Adriatică este dominat de Castelul Trsat, la care se poate ajunge urcând 561 trepte. Panorama este absolut senzaţională, dar şi în centrul vechi al oraşului sunt muzee, biserici şi clădiri care merită văzute - Tower City, Palatuul Guvernatorului, Catedrala Sf. Vitus, Poarta Veche, Arcul Roman şi multe altele. De asemenea, sunt numeroase parcuri, o promenadă, dar şi plaje idilice.
Veneţia. După debarcare, te poţi caza la hotelul Alloggi Agli Artisti, 3 stele (551 euro/cammera dublă, cu mic dejun inclus/4 nopţi). În Veneţia este aproape obligatoriu să ajungi în Piaţa San Marco, să urci în clopotniţă, să vizitezi Palatul Dogilor, să vezi Puntea Suspinelor şi să te plimbi (cu gondola sau măcar cu vaporetto) pe canalele celebre ale Veneţiei.
În fine, pentru revenirea în ţară, o variantă bună poate fi:
9 septembrie: Veneţia Treviso 8.00 - 11.00 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 25 euro, fără bagaj de cală. Petru a ajunge la aeroportul Treviso există Barzi Bus Service, un autobuz, care asigură legătura pentru 18 euro/bilet dus-întors.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu