vineri, 17 iulie 2015

Double city-break: Sevilla - Florenţa

De ceva vreme am introdus în prezentările mele un nou concept - double city-break. Este foarte apreciat, având numeroase avantaje, astfel că în rândurile de faţă continui cu o nouă propunere, prezentată în materialul cu idei de vacanţă pentru luna iulie, Sevilla şi Florenţa.
Sevilla
Sevilla este un oraş frumos, ca o poveste maură. Aflat pe malurile râului Guadalquivir, oraşul Sevilla are un bogat trecut maur, care s-a păstrat în numeroase vestigii, devenite astăzi importante obiective turistice.
Dincolo de acestea, însă, o plimbare pe străduţele mici, înghesuite, cu pavaj din cartierul vechi este unul dintre lucrurile care nu trebuie ratate. Dar şi obiectivele "clasice" merită în mod cert atenţia turistului. Şi doar le amintesc, pentru că am scris mai în amănunt despre ele cu alte ocazii: Alcazar (Palatul Regal), Plaza de Espana, Plaza de Toros de la Real Maestranza (cea mai veche arenă de coride din Spania), Strada Şerpilor (Sierpes - este o stradă pietonală, nu mai lungă de 400 metri, dar extrem de aglomerată şi locul preferat pentru a sta la o terasă atât a localnicilor, cât şi al turiştilor), Catedrala, Turnul Catedralei - Giralda - are o înălţime de 101 metri; nu ezita să urci, priveliştea fiind absolut uluitoare, Mormântul lui Columb (se află în Catedrala din Sevilla), Torre del Oro (Turnul de Aur).
Florenţa
Centrul istoric al Florenţei, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, este cel care atrage cei mai mulţi turişti, epicentrul fiind catedrala. De asemenea, merită atenţie palatul Pitti, galeria de artă Uffizi, podurile peste râul Arno. Majoritatea atracţiilor turistice importante sunt în zona centrului vechi, fiind uşor de explorat.
Variantă de călătorie
23 iulie: Bucureşti 4.30 - 6.40 Barcelona 9.25 - 11.00 Sevilla
Companie: Vueling Airlines. Preţ: 266 euro/persoană.
De la Aeroportul din Sevilla există un autobuz special EA, care realizează curse la fiecare 30 minute  spre centru. O călătorie durează 20-30 minute şi costă 4 euro.
27 iulie: Sevilla 9.10 - 10.40 Barcelona 13.50 - 15.30 Florenţa
Companie: Vueling Airlines. Preţ: 292 euro/persoană.
Pentru a ajunge de la şi la aeroport există autobuze, care pentru preţul de 6 euro asigură legătura între centru şi aeroport.
30 iulie: Florenţa 18.55 - 21.55 Bucureşti
Companie Blue Air. Preţ: 168 euro/persoană.
Variante de cazare
Sevilla
Hotel Fernando III, 4 stele, preţ 285 euro/camera dublă/4 nopţi
Hotel Don Paco, 3 stele, preţ 224 euro
Hotel Becquer, 4 stele, preţ 322 euro
Florenţa
Hotel Corte dei Medici, 3 stele, preţ 387 euro/camera dublă/3 nopţi
Hotel Perseo, 3 stele, preţ 331 euro
Hotel Machiavelli Palace, 3 stele, preţ 299 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu