luni, 20 iulie 2015

În Rusia, la Kazan, la Campionatul Mondial de Nataţie

În perioada 24 iulie - 9 august, la Kazan, în Rusia, are loc Campionatul Mondial de Nataţie, eveniment pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie, fiind un eveniment sportiv potrivit pentru a vizita acest oraş din Rusia, situat pe Volga.
Capitala regiunii Tatarstan, oraşul Kazan are o istorie de peste 1.000 ani, aici putându-se găsi deopotrivă edificii de cult ale mai multor confesiuni - singagogă, biserică ortodoxă, biserică catolică, mochee.
Centrul oraşului este dominat de Kremlin - o fortăreaţă tătară de unde se conducea întregul teritoriu,
iar atracţia turistică maximă este Strada Bauman - o arteră pietonală foarte apreciată.
La competiţie
Campionatul Mondial de Nataţie este găzduit de mai multe bazine, pe întreaga durată a competiţiei existând un sistem de transport asigurat de autobuze, care face legătura între bazine şi între acestea şi principalele puncte din oraş. Programul complet al competiţiei îl găseşti pe secţiunea special creată pe site-ul oficial al competiţiei, acolo unde poţi găsi şi posibilitatea de a achiziţiona bilete pentru competiţia care te interesează - kazan2015.com.
Cum se ajunge la Kazan?
22 iulie: Bucureşti 13.15 - 15.45 (Tarom) Moscova 9.50 (23 iulie) - 11.05 (Transaero Airlines) Kazan
10 august: Kazan 4.50 - 8.50 (Ellinair) Salonic 14.45 - 16.20 (Tarom) Bucureşti
Preţ: 571 euro/persoană.
În plus, spre Kazan ai şansa unei nopţi la Moscova. Te poţi caza la un hotel de lângă aeroport şi să vizitezi câteva ore capitala Rusiei.
La Kazan, de la aeroport pentru a ajunge în oraş, ai varianta trenului Aeroexpress, care te duce în Gara Centrală din Kazan în 20 minute, un bilet costă 200 ruble/persoană, dar are dezavantajul că trenul circulă doar din două în două ore. Taxiul costă 600 ruble, iar călătoria durează aproximativ 25 minute.
Variantă de cazare
Apart Hotel Rubin, 3 stele, preţ 1.307 euro/camera dublă/18 nopţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu