duminică, 26 iulie 2015

La Festivalul Medieval de la Castelul Herstmonceux, din Anglia

Printre evenimentele incluse pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august, ca prilejuri excelente pentru o vacanţă de neuitat, se numără şi Festivalul Medieval de la castelul Herstmonceux, din Anglia. Un eveniment deosebit, care are loc pe durata a trei zile, în perioada 29-31 august, festivalul fiind considerat cel mai mare festival de acest gen din Marea Britanie si este renumit pentru atmosfera sa specifică, participanţii având iluzia unei adevărate călătorii în timp.
Festivalul se derulează la intrarea pe domeniul castelului Herstmonceux dinspre localitatea Hailsham.
Cu numai 20.000 locuitori, Hailsham are totuşi câteva lucruri interesante de oferit din punct de vedere turistic: o plimbare pe High Street
sau Knockhatch Adventure Park, un parc de agrement de peste 80 acri, cu foarte multe modalităţi de distracţie.
De asemenea, ar fi păcat să nu vizitezi Castelul Herstmonceux. A fost construit în secolul al 15-lea de regele Henry V și combină istoria medievală engleză și romantismul Renaşterii din Europa. Castelul este privit ca întruchiparea culturii și istoriei limbii engleze și este într-adevăr locaţia perfectă pentru un festival medieval.
Iar dacă tot ajungi în Anglia, nu poţi rata câteva zile şi la Londra. Indiferent că sunt la dus sau la întors, în funcţie de numărul de zile disponibile ar trebui să nu ratezi o croazieră pe Tamisa, o plimbare la London Eye, o vizită la Palatul Buckingham, eventual la momentul schimbării gărzii. Alte obiective de neratat în Londra sunt: Tower Bridge, Westminster, Trafalgar Square, Turnul Londrei, British Museum, Catedrala St. Paul şi multele sale parcuri absolut excepţionale.
La festival
Odată ce ajungi acolo, vei fi întâmpinat de artiști, în costumele lor în care predomină culorile albastru și auriu. Festivalul Medieval Anglia este o perspectivă colorată și interesantă a vremurilor de pace și de război din Evul Mediu, ceea ce înseamnă că vei putea vedea acolo de la rutina de zi cu zi pașnică, la un adevărat spectacol de  război cu armate întregi, cu mulţi cai, tunuri și arcași.
Festivalul a devenit tot mai mare de la an la an, astfel încât în ​​2015 vor fi mai mult de 2000 artiști costumați și participanți și nu numai din toată Europa, dar chiar din SUA sau Canada. Programul zilnic include mai multe turnee, un turneu de tir cu arcul, o scenă a unui sat cu muzicieni, cântăreți, jongleri și exhibiționiști, produsele alimentare și o ofertă generoasă de bere pe o proprietate 500 acri, lupte în câmpul de luptă din spate, cu tunuri si chiar mai mult. Este o adevărată sărbătoare pentru întreaga familie, cei mici, dar şi cei mari fiind fermecaţi de poveştile ţesute an de an de organizatori şi artişti.
Cum se ajunge la Hailsham?
25 august: Bucureşti 6.30 - 8.00 Londra Luton
2 septembrie: Londra Luton 21.25 - 2.45 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 215 euro, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Luton există autobuze care fac legătura cu zona centrală. O călătorie poate dura şi până la o oră, în funcţie de trafic, şi costă între 10 şi 15 lire sterline, în funcţie de firma care operează cursa şi de locul în care vrei să ajungi în capitala britanică.
Din Londra, pentru a ajunge la Hailsham trebuie să iei trenul din Gara Victoria spre Eastbourne. O călătorie durează o oră şi 27 minute, trenurile circulă la fiecare 20 minute, iar un bilet costă 26 lire sterline. Din Eastbourne va trebui să iei autobuzul spre Hailsham. Acestea circulă la fiecare jumătate de oră, tot atât fiind şi durata călătoriei, iar preţul unui bilet este de 2,5 lire sterline.
Variante de cazare
Herstmonceux
Cleavers Lyng 16th Century Country House, 4 stele, preţ 650 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/4 nopţi

Londra
Prince William Hotel, 3 stele, preţ 420 euro/camera dublă, cu mic dejun/3 nopţi
Pestana Chelsea Bridge Hotel & Spa, 4 stele, preţ 590 euro
Strand Palace Hotel, 4 stele, preţ 509 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu