duminică, 26 iulie 2015

La Monte Carlo pentru un meci de fotbal

Cât de curând se vor relua majoritatea campionatelor de fotbal din vestul Europei şi în luna august sunt programate deja primele derby-uri, cele mai multe dintre acestea fiind incluse pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august. Unul dintre aceste derby-uri are loc la Monte Carlo, pe 29 august, între AS Monaco şi Paris St. Germain. Am considerat că este prilejul perfect pentru a vedea sau revedea Monaco.
Monte Carlo este, poate, perla turismului de lux la nivel mondial. Celebrul Casino,
maiestuosul Hotel de Paris, Catedrala, dar şi Muzeul Oceanografic şi Acvariul ori Grădina Japoneză sau zona portului, toate contribuie la un tablou al superlativului pentru turismul de înaltă clasă. Sigur, sunt multe atracţii turistice la Monte Carlo, dar cel mai plăcut lucru este să te plimbi pe străzi, pe promenadă sau chiar pe plajă şi să savurezi ce băutură îţi doreşti pe o terasă.
La stadion
Partida AS Monaco - Paris St. Germain are loc pe 29 august, de la ora 20.00 (ora locală), pe stadionul "Luis II" din Monte Carlo. La stadion se ajunge destul de uşor, chiar şi într-o plimbare uşoară, fiind situat destul de aproape de zona centrală, dar şi de zona portului. Bilete se pot achiziţiona de la casa de bilete a stadionului sau de pe site-ul oficial al clubului asmonaco.com, dar încă nu au fost puse în vânzare în mediul online.
Cum se ajunge la Monte Carlo?
Mai întâi, cu avionul până la Nisa, o variantă bună fiind:
26 august: Bucureşti 13.55 - 15.45 Amsterdam 16.45 - 18.45 Nisa (KLM)
31 august: Nisa 11.50 - 13.00 Roma 15.00 - 18.05 Bucureşti (Alitalia)
Preţ: 299 euro/persoană, la care se adaugă taxa pe bagaj de cală pentru zborurile KLM.
De la Nisa, cea mai eficientă metodă este trenul, costul unui bilet de tren între Nisa şi Monte Carlo fiind de 5 euro. Dacă vrei ceva mai spectaculos şi îţi permiţi, la fiecare 20 de minute, din Nisa pleacă un elicopter spre Monte Carlo, preţul unei asemenea călătorii de 6 minute fiind 100 euro! E scump, dar priveliştea asupra golfurilor Rivierei franceze este unică, iar experienţa face toţi banii. Sigur, nici cu trenul nu e rău, mai ales că poţi astfel savura timp de 30 de minute un peisaj magnific. 
Variante de cazare
Hotel Novotel Monte Carlo, 3 stele, preţ 1.169 euro/camera dublă/5 nopţi
Hotel Miramar, 3 stele, preţ 1.150 euro
Hotel Farimont, 4 stele, preţ 1.811 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu