sâmbătă, 18 iulie 2015

La Skopje, în Macedonia, pentru un meci din Champions League

Chiar dacă ţările din fostul spaţiu iugoslav nu intră prea des în topurile de turism, totuşi, aproape toate oferă atracţii şi, implicit, vacanţe interesante. Există şi dezavantajul că nu sunt zboruri directe decât spre Belgrad, dar cu toate acestea mi-am propus să ofer mai mult spaţiu acestor ţări. Şi un prim pas este în rândurile următoare, atunci când vom merge la Skope, în capitala Macedoniei, pentru un meci de fotbal din manşa secundă a celui de-al doilea tur preliminar al Champions League, Vardar Skopje - APOEL Nicosia. Partida are loc marţi, 21 iulie, de la ora locală 20.00. Meciurile din acest tur le-am inclus în materialul cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Skopje este un ora interesant, fermecător. Distrus în mare parte de un cutremur în 1963, Skopje încă se reface şi se modernizează, în acelaşi timp. Ies în evidenţă Cetatea Kale,
catedrala, vechiul teatru, dar şi mai multe moschei, alte biserici şi numeroase spaţii verzi. De asemenea, în piaţa centrală se află o fântână muzicală reprezentându-l pe Alexandru Macedon,
iar alte atracţii apreciate sunt: podul de piatră (datează din secolul al VI-lea),
Poarta Macedoniei,
clădirea Parlamentului, Muzeul de Arheologie (situat într-o clădire superbă)
şi bazarul.
La stadion
Partida Vardar Skopje - APOEL Nicosia are loc pe stadionul "Filip al II-lea al Macedoniei", cel mai mare stadion din această ţară. Stadionul este foarte aproape de centrul oraşului, pe malul râului Vardar, care traversează oraşul, astfel că se ajunge extrem de uşor. Biletele se găsesc la casele stadionului.
Cum se ajunge la Skopje?
Pentru că este foarte aproape data zborului, la o simulare se găsesc destul de greu variante convenabile. Totuşi, am ales următoarea variantă:
20 iulie: Bucureşti 10.05 - 11.30 Istanbul 7.40 (21 iulie) - 8.10 Skopje
23 iulie: Skopje 9.05 - 11.35 Istanbul 19.30 - 20.50 Bucureşti
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 542 euro/persoană. În plus, ai varianta convenabilă de a te caza la un hotel în zona aeroportului din Istanbul şi a vizita şi frumosul oraş de pe malurile Bosforului.
De la aeroport, există un autobuz care ajunge în centru, o călătorie având durata cuprinsă între 25 şi 35 minute, în funcţie de trafic. Şi taxiul este o variantă bună, o călătorie costând 15-25 euro, în funcţie de locul din oraş în care vrei să ajungi.
Variante de cazare
Stone Bridge Hotel, 5 stele, preţ 190 euro/camera dublă/2 nopţi
Opera House Hote, 4 stele, preţ 134 euro
Hotel Ibis Skopje City Center, 4 stele, preţ 130 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu