sâmbătă, 25 iulie 2015

Lima

Este una dintre capitalele din America de Sud trecută prea uşor cu vederea din punct de vedere turistic, în detrimentul mult mai spectaculoaselor Buenos Aires, Montevideo sau chiar Bogota, toate fiind întrecute de Rio de Janeiro, care chiar dacă nu este capitala Braziliei, este de departe cel mai atractiv oraş turistic din America de Sud. Aşadar, Lima, capitala statului Peru, am inclus-o pe lista ideilor de vacanţă pentru luna august.
Lima este un oraş foarte aglomerat, având peste 8 milioane locuitori, dar şi extrem de interesant. Centrul oraşului trebuie neapărat văzut. Plaza de Armas (sau Plaza Mayor)
cu Catedrala
şi Palacio de Gobierno
sunt două locuri minunate, iar acolo poţi găsi restaurante decente cu mâncare "exotică" (meniuri bazate pe peşte proaspăt), foarte apreciate atât de localnici, dar mai ales de turişti. În Lima sunt numeroase alte obiective turistice care merită atenţia, mai ales că poate ajungi doar o dată în viaţă în acest colţ de lume: fortăreaţa del Real Felipe (datează din secolul al XVIII-lea),
Casa Torre Tagle (considerată a fi cel mai frumos conac din America de Sud),
Piaţa San Martin (în care se resimte cel mai puternic influenţa franceză),
Casa de Osambela (cu o arhitectură specifică perioadei coloniale),
Mănăstirea San Francisco, dar şi cartierele San Isidro şi Miraflores, cu o privelişte senzaţională asupra Pacificului din Parque del Amor.
De asemenea, există numeroase muzee, dar şi foarte multe parcuri.
Lima este folosită şi ca punct de plecare în explorarea altor minunăţii turistice ale acestei ţări. Se fac excursii la Cuzco, centru al civilizaţiei incaşe, iar de aici, cu trenul într-o călătorie de 4 ore la Machu Picchu, probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din Peru.
Cum se ajunge la Lima?
8 august: Bucureşti 11.55 - 14.05 Paris 13.50 (9 august) - 19.05 Lima
16 august Lima 21.20 - 16.25 (17 august) Paris 19.10 - 23.00 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 1.418 euro/persoană, la care se mai adaugă 15 euro pentru fiecare bagaj de cală pe ruta europeană. În schimb, ai ocazia la zborul de dus să te cazezi la un hotel în preajma aeroportului şi să vizitezi pentru câteva ore superba capitală franceză.
De la aeroport există mai multe autobuze, care ajung în centru sau în diverse zone ale capitalei peruane.
Variante de cazare
Hotel Estelar Miraflores, 5 stele, preţ 864 euro/camera dublă cu mic dejun/7 nopţi
Thunderbird Hotel J. Pardo, 5 stele, preţ 763 euro
Plaza del Bosque Hotel, 5 stele, preţ 775 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu