miercuri, 1 iulie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Marken

După numeroase variante de excursii de o zi din Amsterdam, în rândurile care urmează propun o destinaţie inedită - Marken, un sat de pe o insulă din lacul IJseelmeer, transformată în peninsulă odată cu amenajarea unui drum pietruit până în mijlocul satului. Marken este recunoscut pentru casele sale din lemn, cu arhitectură specifică şi frumuseţea costumelor tradiţionale.
Din Amsterdam se ajunge uşor la Marken. Cu autobuzul 315, care pleacă din apropierea Gării Centrale din Amsterdam, o călătorie durează aproximativ 35 minute şi costă 10 euro.
Marken este foarte uşor de parcurs la pas sau de făcut o plimbare. Dintre locurile asupra cărora merită să îţi abaţi mai mult atenţia în cadrul unei minunate plimbări se numără farul (aflat la capătul de est al peninsulei, este monument naţional, poate fi văzut de la distanţă, iar de aici sunt vederi spectaculoase ale lacului),
un muzeu local şi o biserică protestantă. În jurul insulei se află un dig lung de 10 km, pe care te poţi plimba în voie, admirând frumuseţile insulei şi lacului, deopotrivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu