miercuri, 15 iulie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Nijmegen

Continui seria excursiilor de o zi din Amsterdam cu un oraş studenţesc, aflat la sud-est de Amsterdamm - Nijmegen. Se ajunge destul de uşor, existând trenuri directe, fie prin Schiphol, fie prin Utrecht sau cu schimbare în unul dintre aceste locuri. Sunt câte două trenuri directe în fiecare oră, astfel că îţi va fi uşor să ajungi la Nijmegen.
Oraşul vechi este punctul de maxim interes din punct de vedere turistic al acestui oraş. Zona este compactă, putându-se ajunge la toate obiectivele turistice printr-o simplă plimbare pe joc, printre clădiri cu o arhitectură specific batavă. S-au păstrat destule clădiri, dar nu foarte vechi, oraşul fiind grav afectat de bombardamentele din cel de-al doilea război mondial. Totuşi, în zona Valkhof se află o capelă carolingiană, datând din secolul al IX-lea,
chiar şi câteva rămăşiţe ale unui castel. Apoi, pe Burchtstraat
se află vechea primărie, Piaţa Mare,
numeroase pub-uri şi magazine, dar şi o serie de biserici, nu foarte spectaculoase, dar ai căror pereţi emană istorie. De asemenea, aici există un muzeu dedicat bicicletei, atât de apreciată în Olanda. Intrarea costă numai 5 euro şi ai ocazia să vezi o colecţie incredibilă de biciclete şi vehicule similare.
Nijmegen este considerat cel mai vechi oraş din Olanda, fiind atestat din  anul 5 d.H., iar toto aici se află Universitatea Radboud, foarte apreciată în Olanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu