duminică, 19 iulie 2015

Un circuit prin America

Când ajungi într-o zonă mai îndepărtată este ideal să poţi vizita cât mai multe locuri, iar America se pretează foarte bine pentru conceptul de circuit turistic. Sunt foarte multe oraşe sau locuri din America pe care nu ar trebui să le ratezi, dar în circuitul inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie am inclus numai câteva oraşe: Chicago - Los Angeles - San Francisco - Miami.
Chicago
Pentru a ajunge la Chicago o variantă bună ar fi următoarea:
21 iulie: Bucureşti 10.15 - 11.40 Istanbul 13.40 - 17.20 Chicago
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 919 euro/persoană.
De la aeroport există autobuze, care circulă la fiecare 15 minute şi asigură legătura cu centrul oraşului. O călătorie durează 35-40 minute şi costă 5 dolari.
Te poţi caza la hotelul The Whitehall, 4 stele (696 euro/camera dublă/4 nopţi) şi poţi începe explorarea frumoasei metropole americane. Sunt multe parcuri, muzee, biserici, zgârie-nori spectaculoşi - de pe unii putându-se admira panorama oraşului, dar chiar şi plaje la lacul Michigan. O plimbare pe Michigan Avenue poate fi o adevărată desfătare, dar şi pe lacul Michigan. De asemenea, ar merita Grădina Zoologică, Acvariul, Planetariul şi, în funcţie de preferinţele fiecăruia, o galerie de artă, muzee, parcuri sau doar plimbarea pe străzi şi pe malul lacului.
Los Angeles
Pentru a ajunge de la Chicago la Los Angeles tot avionul este soluţia cea mai bună:
25 iulie: Chicago 9.15 - 11.35 Los Angeles
Companie: Virgin America. Preţ: 205 euro/persoană.
De la aeroport, pentru a ajunge în oraş poţi alege autobuzul Fly Away Bus (7 dolari/călătoria) sau metroul (1,25 dolari/călătoria), în funcţie şi de locul unde vrei să ajungi în oraş.
Te poţi caza la hotelul Miyako, 3 stele (748 euro/camera dublă/4 nopţi). În Los Angeles sunt foarte multe lucruri de văzut şi de făcut - de la Hollywood, la muzee, parcuri, de la Chinatown sau Little Tokyo la galerii de artă, catedrale sau impunătorul sediu al primăriei. Punctual, mai sunt câtva lucruri sau locuri interesante: Muzeul Grammy, Centrul de concerte Disney, Bulevardul Hollywood, cu celebrele amprente ale celebrităţilor, sau poţi merge la plajă în Malibu sau Santa Monica.
San Francisco
Sunt cele mai apropiate localităţi propuse în acest circuit, dar tot avionul este cea mai bună soluţie:
29 iulie: Los Angeles 12.10 - 13.25 San Francisco
Companie: Southwest Airlines. Preţ: 137 euroo/persoană.
De la aeroport în oraş se poate ajunge cu metroul, trenul sau autobuzul, în funcţie de zona în care vreţi să ajungeţi.
Te poţi caza la hotelul The Opal, 3 stele (724 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/4 nopţi). În San Francisco se află trei atracţii turistice majore din America: celebrul pod Golden Gate, Alcatraz şi Chinatown. Este aproape obligatoriu să vizitezi insula şi închisoarea Alcatraz, să traversezi cu un feribot golful, prilej cu care veţi avea ocazia unor imagini senzaţionale cu celebrul pod Golden Gate, să urci cu una dintre cele trei telecabine pe promontoriile din jurul oraşului, de unde imaginile panoramice sunt spectaculoase, să vizitezi muzee, măcar cel al lui Walt Disney, să urci în turnul Coit, pentru o altă panoramă superbă a oraşului, să faci un tur cu troleul istoric, costă doar 1,50 dolari, dar impresia va fi... nepreţuită, şi multe altele. De asemenea, merită văzută zona Twin Peaks, cu alte imagini panoramice asupra oraşului, dar şi străzi celebre din această metropolă californiană - Filbert, Lombard sau clădiri reprezentative: Transamerica Pyramid, Primăria, Palatul de Arte Frumoase şi multe altele.

Miami
Pentru a străbate America de la vest la est, avionul este soluţia de bază:
2 august: San Francisco 18.00 - 19.35 Los Angeles 21.45 - 5.52 (3 august) Miami
Companie: Delta Airlines. Preţ: 195 euro/persoană.
De la aeroportul din Miami ai la dispoziţie metroul, dacă mergi spre zona centrală sau în zone deservite de metrou, sau trenul, pentru zonele mai îndepărtate sau unde nu ajunge metroul.
Te poţi caza la hotelul YVE Miami, 3 stele (363 euro/camera/4 nopţi). Miami este o mare metropolă americană, dar şi o destinaţie turistică de invidiat. E greu de spus cu ce ar trebui să începi când te afli pentru prima dată la Miami... Miami Beach este una dintre cele mai populare zone, cu plajele sale spectaculoase. Există în Miami un acvariu, o grădină zoologică, un cartier numit Mica Havană, iar oficiile de turism de aici organizează numeroase tururi, mai ales cu vaporaşe. De asemenea, merită să ajungi la Key West.
În fine, pentru întoarcerea în ţară, o variantă bună poate fi:
7 august: Miami 17.00 - 11.10 (8 august) Moscova 11.05 (9 august) - 13.45 Bucureşti
Companie: Aeroflot. Preţ: 902 euro/persoană. În plus, ai avantajul unui bonus de o zi în capitala Rusiei. Te poţi caza la un hotel din preajma aeroportului şi poţi vizita în jumătate de zi şi Moscova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu