marți, 7 iulie 2015

Unora le place jazz-ul! Prilej pentru a vedea un oraş impresionant - Edinburgh

În perioada 17-26 iulie, la Edinburgh, în Scoţia, are loc Edinburgh Jazz Festival, aşa că pentru cei cărora le place acest gen de muzică este prilejul perfect pentru a vedea un oraş impresionant - Edinburgh. De altfel, am inclus acest eveniment şi pe lista cu idei de vacanţă pentru luna iulie.
Edinburgh este oraşul în care poţi vedea trei castele - Edinburgh, Craigmillar, Holyrood, la care se adaugă biserici, muzee, galerii de artă, dar şi impresionanta clădire a Parlamentului Scoţiei, yahtul regal Britannia, Grădina Botanică (intrarea este liberă, 3,50 lire pentru sere), Grădina Zoologică.
La festival
Festivalul are loc în mai multe puncte din Edinburgh. Detalii privind programul complet, precum şi posibilitatea de a achiziţiona online bilete pentru oricare dintre concertele din timpul festivalului - pe secţiunea special creată pe site-ul oficial al festivalului, edinburghjazzfestival.com.
Cum se ajunge la Edinburgh?
Avionul este cea mai la îndemână soluţie, chiar dacă nu există curse aeriene directe.
16 iulie: Bucureşti 13.55 - 15.45 Amsterdam 7.15 (17 iulie) - 7.40 Edinburgh
27 iulie: Edinburgh 16.05 - 18.35 Amsterdam 20.35 - 00.15 Bucureşti
Companie: KLM. Preţ: 345 euro/persoană, fără bagaj de cală. În plus, ca bonus, la Amsterdam, la dus, te poţi caza la unul dintre hotelurile din jurul aeroportului şi poţi petrece câteva ore magnifice în Amsterdam, urmând ca a doua zi, dis de dimineaţă, să te îmbarci pentru zborul spre Scoţia.
De la Aeroportul Edinburgh se ajunge uşor în oraş, existând mai multe variante: cu tramvaiul (circulă la 8-10 minute, costul unui bilet este 5 lire sterline) sau cu autobuzul Airlink Express (circulă la 10 minute, 4 lire biletul).
Variante de cazare
Hotel Best Western Braid Hills, 3 stele, preţ 1.686 euro/camera dublă/10 nopţi
Ballantrae Hotel at the West end, 3 stele, preţ 1.999 euro
Sheraton Grand Hotel & Spa, 5 stele, preţ 5.940 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu