miercuri, 29 iulie 2015

Zermatt

Elveţia oferă numeroase locuri în care superlativul absolut păleşte... Unul dintre aceste locuri este Zermatt - o staţiune din Alpi, pe care am inclus-o în lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Zermatt este o staţiune montană, astfel că modul de petrecere a timpului liber este unul specific. Trebuie să ai în vedere că în Zermatt nu sunt permise maşinile - doar unele electrice şi trăsurile, acestea sunt singurele permise pe străzile cochetei staţiuni elveţiene. Poţi urca pe numeroase piscuri din jurul staţiunii cu ascensoare, funiculare, telecabine şi orice modalitate de a urca ai alege sau price pisc, priveliştea va fi de neuitat.
Staţiunea este străjuită de celebrul pisc Matterhorn, celebru pentru că este considerat a fi cel mai fotografiat vârf din Alpi. Are o altitudine de 4.478 metri, iar în apropierea sa se află staţia de telecabină situată la cea mai mare altitudine din Europa - 3.883 metri. Se poate ajunge aşadar cu telecabina până aici, iar priveliştea unică şi posibilitatea de a vedea dintr-o singură privire vârfuri ale Alpilor din Franţa, Italia şi Elveţia, te va face să nu regreţi costul telecabinei.
Direct din staţiune, în numai 5 minute, printr-un funicular subteran se ajunge pe Platoul Sunnegga, locul de plecare spre numeroase călătorii, dar şi un punct de unde imaginea panoramică, numai cu munţi de jur-împrejur, este una memorabilă.
Există şi un muzeu Matterhorn, care povesteşte istoria locurilor dominate de maiestuosul pisc, iar oferta pentru turişti este extrem de generoasă, organizându-se tot felul de drumeţii, activităţi şi tururi. Dar cea mai plăcută activitate din Zermatt este gratuită - plimbarea pe străduţele sale cochete, de unde poţi admira, mai ales vara, atât piscurile semeţe din jur, dar şi florile din geamurile aproape tuturor clădirilor.
Cum se ajunge la Zermatt?
Cea mai la îndemâna posibilitate de a ajunge la Zermatt este cu avionul la Geneva, apoi cu trenul, via Vis şi Brig. Călătoria în sine cu trenul în Elveţia este un adevărat răsfăţ. Poţi obţine programul complet, detalii şi tarife - rail.ch.
Pentru a ajunge cu avionul la Geneva, o bună variantă poate fi următoarea:
15 august: Bucureşti 6.15 - 8.00 Geneva
22 august: Geneva 8.35 - 12.10 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 114 euro, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Geneva pentru a ajunge în oraş, implicit la gară, poţi lua trenul, existând un automat pentru bilete gratuite până în zona centrală, acolo unde se află şi gara.
La întoarcere, eu aş opta pentru sosirea la Geneva cu o zi mai devreme.
Pe de o parte, pentru că Geneva merită măcar o zi, iar pe de altă parte, pentru că este practic imposibil să pleci dimineaţa de la Zermatt şi să ajungi la 6.30 în aeroportul din Geneva.
Variante de cazare
Matterhorn Lodge, 4 stele, preţ 1.466 euro/camera dublă, cu mic dejun/6 nopţi
Hotel Holiday, 3 stele, preţ 842 euro
Alpine Lodge, 4 stele, preţ 790 euro
Chalet A La casa, 5 stele, preţ 705 euro/apartament

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu