miercuri, 26 august 2015

Aarhus

Pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie am inclus şi oraşul danez Aarhus. Am văzut recent nişte fotografii ale unor prieteni care au ajuns acolo şi mărturisesc că acest lucru m-a determinat să inclus acest oraş pe lista cu destinaţii în care aş merge.
Aarhus este un oraş cu foarte multe spaţii verzi, cu multe muzee, un loc încântător. Este un amestec interesant, poate unic, între un oraş cosmopolit şi farmecul unui oraş de mici dimensiuni. Există în oraşul vechi un adevărat muzeu în aer liber, cu peste 75 de clădiri daneze originale foarte bine păstrate, dar se mai pot vizita şi alte atracţii importante: catedrala, primăria, Muzeul Viking. În Aarhus se află cea mai înaltă clădire din Danemarca - Lighthouse, 142 metri, iar acest oraş mai este supranumit şi "oraşul cafenelelor", iar o simplă plimbare pe străduţele sale te va face să înţelegi şi de ce.
De asemenea, nu ar trebui ratată şi o plimbare printr-unul dintre multe parcuri ale oraşului, dar nici pe promenada plină de cafenele şi terase a râului Aarhus, care traversează oraşul..
Cum se ajunge la Aarhus?
Avionul până la Copenhaga şi apoi trenul sau autobuzul. 
Există curse aeriene directe, operate doar de SAS, dar sunt destul de scumpe, astfel că o variantă mai acceptabilă consider a fi următoarea:
22 sptembrie: Bucureşti 3.50 - 6.40 Riga 9.40 - 10.20 Copenhaga
28 septembrie: Copenhaga 20.15 - 22.50 Riga 23.45 - 2.30 Bucureşti
Companie: Air Baltic. Preţ: 153 euro/persoană. În plus, dacă te tentează poţi alege să petreci noaptea de după sosire sau dinaintea plecării la Copenhaga, prilej excelent pentru a vedea şi acest frumos oraş.
Trenurile între Copenhaga şi Aarhus circulă la interval de 1-2 pe oră, iar o călătorie durează 3 ore şi costă 358 coroane daneze (48 euro). Există şi varianta autobuzului, unele având plecare chiar de la aeroportul din Copenhaga, costă mai puţin (începând de la 100 coroane daneze - 13,3 euro), dar călătoria durează mai mult.
Variante de cazare 
Hotel Marseilis, 4 stele, preţ 735 euro/camera dublă, cu mic dejun/7 nopţi
Hotel Radisson Blu Scandinavia, 4 stele, preţ 822 euro
Hotel Zleep, 3 stele, preţ 723 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu