duminică, 9 august 2015

Circuit american: Atlanta - Detroit - Chicago

America este mereu fascinantă şi sunt multe oraşe sau locuri care pot bucura inima oricărui turist. Pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august am inclus un nou circuit american, care cuprinde oraşele Atlanta, Detroit şi Chicago.
Atlanta
Pentru a ajunge în Atlanta, o variantă bună poate fi următoarea:
15 august: Bucureşti 6.05 - 7.40 Frankfurt 10.00 - 14.05 Atlanta
Companie: Lufthansa. Preţ: 1.414 euro/persoană.
De la aeroport, există varianta trenului până în centru, chiar dacă este destul de lent. În schimb, există hoteluri care asigură serviciul de transfer la şi de la aeroport, dar şi taxiuri, drumul cu un taxi până în centru fiind aproximativ 30 dolari.
Te poţi caza la hotelul Hilton Atlanta, 4 stele (preţ 384 euro/camera dublă/4 nopţi). Chiar în zona centrală, aproape şi de hotel, sr află Pemberton Place, acolo unde se regăsesc World of Coca Cola (unde se prezintă istoria unuia dintre cele mai importante branduri din lume), Acvariul (care deţine recordul privind volumul de apă, dar unde se poate chiar să înoţi alături de peşti) şi CNN Center şi Studio Tour (unde se fac tururi în spatele scenei celei mai importante televiziuni de ştiri din lume). Tot în Atlanta mai poţi vedea Memorialul Martin Luther King (care cuprinde casa natală, locul unde este înmormântat, biserica în care a predicat, dar şi un muzeu memorial), un muzeu dedicat Războiului Civil, o expoziţie permanentă dedicată Jocurilor Olimpic găzduite de Atlanta în 1996 şi multe parcuri, muzee, galerii de artă.
Detroit
Pentru a ajunge de la Atlanta la Detroit, cea mai bună modalitate este avionul,  o variantă foarte convenabilă fiind următoarea:
19 august: Atlanta 17.25 - 19.25 Detroit
Companie: Spirit Airlines. Preţ: 72 euro/persoană.
Cea mai convenabilă variantă pentru a ajunge în oraş este taxiul, o călătorie având un tarif de aproximativ 50 dolari. Există şi un autobuz, dedicat mai degrabă lucrătorilor aeroportului decât turiştilor, care asigură legătura cu centru în 75 minute pentru numai 2 dolari.
Te poţi caza la hotelul Crowne Plaza Detroit Downtown Riverfront, 4 stele (preţ 856 euro/suita/4 nopţi) şi ai posibilitatea de a explora oraşul sau fie şi numai promenada de pe care se vede pe malul celălalt al râului Canada. În Detroit sunt o serie de lucruri pe care nu ar trebui să le ratezi: Renaissance Center (unde se află şi sediul General Motors), o serie întreagă de clădiri cosmopolite, unele din perioada interbelică, în diferite stiluri arhitectonice, o serie de mici oraşe în marea metropolă - Corktown, Greektown, Mexicantown, fiecare cu specificul şi farmecul său, Woodbridge, un cartier cu multe case în stil victorian, numeroase parcuri, muzee, astfel că vei avea de unde alege. Nu ar trebui ratată în Detroit nici o croazieră pe râul Detroit până la Marile Lacuri, o experienţă cu adevărat fabuloasă.
Chicago
Pentru că distanţa nu este chiar mare şi pentru a explora şi ceea ce înseamnă o călătorie cu autobuzul în America, pentru a ajunge de la Detroit la Chicago ai variantele autobuzelor Greyhound (5 ore, 35 dolari) sau Megabus. În Chicago te poţi caza la hotelul Congress Plaza, 3 stele (preţ 436 euro/camera dublă/4 nopţi). În Chicago sunt multe parcuri, muzee, biserici, zgârie-nori spectaculoşi - de pe unii putându-se admira panorama oraşului, dar chiar şi plaje la lacul Michigan. O plimbare pe Michigan Avenue poate fi o adevărată desfătare, dar şi pe lacul Michigan. De asemenea, ar merita Grădina Zoologică, Acvariul, Planetariul şi, în funcţie de preferinţele fiecăruia, o galerie de artă, muzee, parcuri sau doar plimbarea pe străzi şi pe malul lacului.
Pentru întoarcerea în ţară trebuie să ajungi din Chicago la aeroport (există autobuze care fac legătura între centrul oraşului şi aeroport, circulă la 15 minute, o călătoria durează 35-40 minte şi costă 5 dolari), iar pentru zborul propriu-zis o variantă foarte bună poate fi:
27 august: Chicago 21.25 - 13.25 (28 august) Varşovia 14.40 - 17.30 Bucureşti
Companie: LOT. Preţ: 692 euro/persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu