marți, 4 august 2015

Croazieră de la Lisabona la Roma

Traseul croazierei din 20 august - Lisabona - Gibraltar - Barcelona - Marsilia - St. Tropez - Monte Carlo - Roma - reuneşte multe dintre perlele Mediteranei, iar dacă adăugăm şi confortul (ca să nu spun chiar luxul) oferit de un vas de croazieră, iată motivele pentru care am inclus această croazieră în materialul cu idei de vacanţă pentru luna august.
Croaziera este operată de compania Cristal Cruises, cu nava Crystal Serenity. Oferă servicii de cea mai înaltă calitate, facilităţi de renume, toate pe 13 punţi deschise pasagerilor.
Programul acestei croaziere este următorul:
20 august: Lisabona, plecarea ora 21.00
21 august: Portimao (Portugalia), 8.00 - 19.00
22 august: Gibraltar, 9.00 - 17.00
23 august: pe mare
24 august: Barcelona, 7.00 - 12.00
25 august: Palamos (Spania), 8.00 - 17.00
26 august: Marsilia, 7.00 - 18.00
27 august: St. Tropez, sosirea ora 8.00
28 august: St. Tropez, plecarea ora 2.00
28 august: Monte Carlo, 8.00 - 18.00
29 august: Livorno (Florenţa/Pisa), 7.00 - 19.00
30 august: Civitavecchia (Roma), debarcarea ora 6.00
Tarife
Cabină exterioară cu geam - 4.265 dolari/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 5.730 dolari/persoană
Suită cu balcon - 9.445 dolari/persoană
Traseu
Lisabona. Capitala Portugaliei merită câteva zile, aşa că o variantă bună de plecare ar fi următoarea:
16 august: Bucureşti 8.15 - 11.15 (Tarom) Madrid 14.45 - 15.00 (Air Europa) Lisabona
Preţ: 353 euro/persoană.
De la aeroport sunt mai multe variante pentru a ajunge în centru, existând avantajul că aeroportul este destul de aproape de oraş - Aerobus (circulă la fiecare 20 minute, 3,50 euro/biletul), metroul (un bilet - 1,90 euro), alte autobuze (22, 44, 83, 704, 745, fiecare mergând în anumite zone, dar aproape toate trecând prin centru; 1,75 euro/biletul), dar şi taxiul este o variantă bună, costul unei curse până în centru fiind de 10 euro.
Te poţi caza la hotelul HF Fenix Lisboa, 4 stele (512 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/4 nopţi), iar printre punctele de atracţie care nu ar trebui ratate se numără: Parcul Eduardo al VII-lea, zona Vasco da Gama (unde se află Oceanario, o telegondolă, un mall), Castelul Sao Jorge, pieţele şi străduţele din centrul vechi, Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, Monumentul Descoperitorilor, Catedrala, Monumentul lui Isus (situat pe celălalt mal al estuarului râului Tejo, cu vederi impresionante asupra Lisabonei), superbele poduri, dar şi multe spaţii verzi.
Portimao. Situat în regiunea Algarve, oraşul Portimao este o destinaţie de top pentru turiştii care preferă plajele. Aici, plajele sunt generoase, cu nisip extraordinar de fin, foarte late şi lungi... cât vezi cu ochii. Tot aici sunt celebrele stânci care sunt simbolul regiunii, astfel că vei avea câteva ore în care vei face foarte multe fotografii.
Gibraltar. Este locul din Europa cel mai apropiat de Africa. Se poate ajunge pe Upper Rock, cu o telecabină care costă 8 lire sterline, fiind teritoriu britanic.
Barcelona. Din păcate, sunt numai câteva ore, mult prea puţine, pentru superba capitală a Cataluniei. Dacă ai mai fost, cele câteva ore îţi vor fi suficiente pentru o plimbare pe Rambla şoi în zona portului, dar dacă nu ai mai fost, ar trebui să achiziţionezi o excursie cu un tur al oraşului, care să includă şi celebrele sale repere turistice, inclusiv Sagrada Familia.
Palamos. La fel ca şi Portimao, din Portugalia, Palamos este tot un oraş-staţiune cu plaje spectaculoase. Şi portul este spectaculos şi există mai multe golfuri ceva mai retrase, dar cu peisaje fantastice.
Marsilia. Aici portul este aproape de oraş şi ai ocazia să descoperi singuri, la pas, frumuseţea locurilor. Există un trenuleţ care oferă tururi pentru sume cuprinse între 4 şi 8 ore, în funcţie de traseu. Punctul de maximă atracţie al oraşului este Basilica Notre Dame de la Garde, aflată pe cel mai înalt promontoriu care mărgineşte Marsilia, iar de aici panorama asupra oraşului şi a ţărmului merită efortul de a urca la această biserică. De asemenea, poţi face o mică croazieră pentru a vizita insula d'If, unde se află castelul cu acelaşi nume, devenit celebru prin romanul "Contele de Monte Cristo".
St. Tropez. Cine a văzut măcar unul dintre filmele din seria "Jandarmilor" cu Louis de Funes, îşi doreşte să ajungă măcar o dată în viaţă la St. Tropez. Una dintre cele mai râvnite destinaţii de pe Riviera Franceză, oraşul se remarcă prin viaţa sa de noapte, acestea fiind de altfel şi motivul pentru care plecarea este doar la ora 2 noaptea. De neratat este o plimbare pe faleza din port, probabil, locul care apare cel mai des în filmele din seria amintită.
Monte Carlo. Capitala principatului Monaco, Monte Carlo este una dintre destinaţiile de vis de pe planetă. De la Oceanograf la muzee sau vizitarea unor locuri celebre, fiecare merită atenţie, dar plăcerea supremă este o plimbare pe esplanadă, inclusiv prin faţa celebrului Casino.
Livorno. Este un oraş-port superb şi vei avea o alegere grea de făcut între Livorno, Florenţa şi Pisa. În Livorno merită văzute cele două fortăreţe, catedrala şi Parcul Naţional. Despre Florenţa şi Pisa aproape că nici nu ar mai fi nevoie de nici o prezentare...
Civitavecchia. După debarcare, poţi vizita oraşul - poţi face o plimbare pe frumoasa promenadă şi nu ar trebui să ratezi Fortul Michelangelo, dar şi castelul din secolul al XV-lea şi Palatul Episcopal. Apoi, cu trenul, pentru 5 euro, ajungi la Roma.
Roma. Te poţi caza la hotelul Nord Nuova, 3 stele (preţ 340 euro/camera dublă, cu mic dejun inclus/3 nopţi) şi ai câteva zile pentru a vedea un oraş superb: Colosseum, Forumul Roman, Piazza Venezi, Piazza del Popolo, Palatul şi Grădina Borghese, Treptele Spaniole, Panteonul, Fontana di Trevi, Vaticanul şi câte şi mai câte...
Pentru revenirea în ţară, trebuie să ajungi la Aeroportul Ciampino. Există autobuze de la Gara Termini, care sunt corelate cu orarul avioanelor.
2 septembrie: Roma Ciampino 20.50 - 23.50 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 50 euro/persoană, fără bagaj de cală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu