duminică, 2 august 2015

Double city-break: Copenhaga şi Malmo

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna august, una dintre variantele de double city-break prezentată este cea care cuprinde două oraşe foarte frumoase - Copenhaga şi Malmo.
Copenhaga
În capitala daneză nu ar trebui ratate Parcul Tivoli, faleza cu Mica Sirenă, Palatul Regal şi Muzeul Naţional, două clădiri extrem de pitoreşti şi de atrăgătoare pentru orice obiectiv foto.
Ar mai fi două puncte care oferă o panoramă superbă a capitalei daneze: Turnul Rotund şi Biserica Mântuitorului, turla de 90 metri a acesteia din urmă fiind vizitabilă, chiar dacă ultimele 150 din cele 400 de trepte până sus, sunt pe exterior, nefiind protejate decât de un grilaj. Dar panorama este absolut superbă! Ar mai fi de neratat o plimbare cu trăsura prin centrul vechi, dar şi o plimbare cu vaporaşul pe canelele din zona centrală a capitalei daneze. Nu în ultimul rând, ar mai fi de amintit, Muzeul Rosenborg, o fostă reşedinţă regală de vară, dar şi vizitarea Primăriei, care este gratuită, urcarea în turnul de 100 metri prilejuindu-ţi ocazia de a face noi fotografii panoramice superbe. Nu ar fi de neglijat nici Biserica Engleză şi Kastellet, o fortăreaţă în formă de pentagon.
Malmo
În Malmo poţi vedea centrul vechi, catedrala, modernul turn torsionat, castelul şi multe altele. Cele trei pieţe care domină centrul acestui oraş suedez sunt Piaţa Gustav Adolf, Piaţa Mare şi Piaţa Mică, în apropiere aflându-se Castelul Malmo, înconjurat de un superb parc. Castelul a fost construit în secolul al XV-lea şi a fost reşedinţă regală, dar şi... închisoare. În prezent, aici se află un muzeu de istorie, un muzeu de artă, acvariul şi un terariu. De asemenea, Malmo are şi o frumoasă promenadă.
Variantă de călătorie
Bucureşti - Copenhaga
18 august: Bucureşti 12.55 - 14.20 Copenhaga
Companie: SAS. Preţ: 171 euro/persoană.
De la aeroportul din Copenhaga, în funcţie de locul în care vrei să ajungi în capitala daneză, poţi lua trenul (merge la Gara Centrală, o călătorie durează 12 minute şi costă 36 coroane, adică aproape 5 euro) sau metroul (merge aproape de centru, călătoria durează 14 minute, iar un bilet costă tot 36 coroane).
Copenhaga - Malmo
Cele două oraşe sunt foarte apropiate, astfel că trenul sau autobuzul sunt cele mai la îndemână mijloace pentru a face legătura. Trenurile circulă la fiecare 15 minute şi costă aproximativ 12 euro, iar o călătorie durează 35 minute. În trenuri există Wi-Fi gratuit, prize 220V şi ziarul local.
Malmo - Bucureşti 
De la Gara Malmo există un autobuz care face legătura de 30 km spre aeroport. Călătoria durează aproximativ 50 minute, iar preţul unui bilet este de aproximativ 21 euro.
24 august: Malmo 8.50 - 12.10 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 54 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Variante de cazare
Copenhaga
Best Western Mercur Hotel, 3 stele, preţ 661 euro/camera dublă/3 nopţi
Copenhagen Star Hotel, 3 stele, preţ 561 euro
Ascot Hotel, 4 stele, preţ 555 euro
Malmo 
Radisson Blu Hotel Malmo, 4 stele, preţ 374 euro/camera dublă/3 nopţi
Mayfair Hotel Tunneln - Sweden Hotels, 4 stele, preţ 359 euro
Hotel Mortensen, 3 stele, preţ 273 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu