duminică, 16 august 2015

La Bruges, pentru un meci de fotbal din campionatul Belgiei

Printre evenimentele sportive pe care le-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august s-a numărat şi partida FC Bruges - Standard Liege, din campionatul Belgiei, care va avea loc pe 30 august, la Bruges.
Una dintre minunile Belgiei, Bruges este un oraş pe care trebuie să-l vezi cel puţin o dată în viaţă. Sunt şi câteva lucruri speciale în Bruges, dar cel mai plăcut lucru este să te plimbi pe străduţele cochete, mărginite de clădiri ce par a fi făcute din turtă dulce, aproape toate ducând în Piaţa Mare.
Aici merită să urci în Belfort. Sunt 366 de trepte şi turnul are o înălţime de 83 metri, dar priveliştea spectaculoasă asupra Pieţei Mari şi a oraşului va merita din plin cei 8 euro, cât costă intrarea în turn.
Este aproape obligatorie o plimbare cu barca pe splendidele canale din Bruges, iar pentru amatorii de muzee, aici există un Muzeu al Ciocolatei (delicioasă, altminteri) şi Muzeu al Diamantului.
La stadion
Partida FC Bruges - Standard Liege are loc duminică, 30 august, de la ora 14.30, ora locală, pe stadionul "Jan Breydel". La stadion se poate ajunge din centru cu unul dintre autobuzele: 5, 15, 52, 53, 54, 55 sau 89. Biletele se pot achiziţiona de la casele stadionului sau de pe secţiunea specială de pe site-ul oficial al clubului din Bruges.
Cum se ajunge la Bruges?
27 august: Bucureşti 6.00 - 7.55 Bruxelles Charleroi (Wizz Air)
1 septembrie: Bruxelles Charleroi 10.40 - 14.25 Bucureşti (Ryanair)
Preţ: 311 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, există autobuze care ajung în centrul Bruxelles-ului. Aici, foarte aproape este Gara Centrală din Bruxelles, de unde există trenuri la fiecare jumătate de oră spre Bruges. La întoarcere, eu aş alege varianta de a veni cu o zi înainte la aeroport, te poţi caza la hotelul Balladins Charleroi Airport (3 stele, 59 euro/camera dublă/zi) şi ai ocazia să faci o plimbare printr-un oraş pitoresc - Charleroi.
Variante de cazare
Martin's Brugge, 3 stele, preţ 448 euro/camera dublă/4 nopţi
Parkhotel, 4 stele, preţ 55 euro
Aragon, 4 stele, preţ 558 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu