duminică, 9 august 2015

La Frankfurt, pentru un festival care îmbină arta, teatrul, muzica, dansul şi bucătăria pe malurile Rinului

Peste tot în lume se organizează tot felul de festivaluri, multe dintre ele devenind prilejuri excelente pentru a vizita zona sau localitatea respectivă. Este şi cazul Museumsuferfest, eveniment care are loc în perioada 28-30 august la Frankfurt şi pe care l-am inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Frankfurt este cel mai mare centru financiar al Europei, un oraş istoric, al încoronărilor regale sau imperiale, dar este şi oraşul lui Goethe. Centrul vechi al oraşului este Romerberg, iar dincolo de frumuseţea clasică a arhitecturii germane vei putea vedea o serie de biserici, iar lângă catedrală se află anticele colonii romane. De-a lungul râului care traversează oraşul poţi vedea Renenturm, Turnul Wharfinger, un turn construit în secolul al XV-lea, fortificat în stil gotic, conectat la Saalhof, un vechi castel medieval, modernizat. Tot în Romerberg se află şi primăria, care este unul dintre simbolurile oraşului. De asemenea, merită o plimbare la Sachsenhausen, la sud de râul Main, cu străduţe pavate, case din lemn, grădini generoase, o zonă ideală pentru plimbare. Catedrala Sfântului Bartolomeu este locul în care din anul 1356 au fost încoronaţi regi şi împăraţi. Turnul catedralei măsoară 95 metri, iar panorama asupra oraşului este fascinantă. Intrarea în turn costă 5 euro, dar trebuie să urci cele 324 de trepte. Alternativa modernă de a vedea oraşul de la înălţime este Maintower. Are o înălţime de 240 metri şi oferă două platforme publice panoramice. Biletul de acces costă 5 euro, iar liftul parcurge cele 56 de etaje în 45 de secunde. Priveliştea este senzaţională atât pe timpul zilei, dar şi la amurg sau chiar seara.
La festival
Museumsuferfest este gândit ca un tribut adus uimitorului peisaj de pe malurile Rinului, acolo unde are loc festivalul, şi oferă o combinaţie unică de artă, teatru, dans, muzică şi bucătărie. Anula aproximativ 3 milioane de turişti participă la festival, iar în fiecare an o ţară este leasă ca temă a festivalului, în acest an fiind desemnată Indonezia. Programul complet, lista muzeelor participante şi toate detaliile necesare pe site-ul oficial al festivalului - museumsuferfest.de.
Cum se ajunge la Frankfurt?
26 august: Bucureşti 14.10 - 15.40 Frankfurt
31 august: Frankfurt 20.40 - 23.55 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 258 euro/persoană, cu toatte taxele incluse.
De la aeroport în oraş există o multitudine de variante: autobuz (linia 61), tren (S-Bahn S8 sau S9), dar şi taxiul. Cu trenul o călătorie costă 4,10 euro. 
Variante de cazare
Grand Hotel Dream Main City Center, 4 stele, preţ 595 euro/camera dublă, cu mic dejun/5 nopţi
EXPO Hotel Franfurt, 3 stele, preţ 445 euro
Fleming's Deluxe Hotel Frankfurt Main-riverside, 5 stele, preţ 735 euro

2 comentarii:

  1. Pentru fotografia de noapte, ce setări folosești la aparat? (timp de expunere, diafragma, ISO etc) Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar nu stiu sa iti raspund, sa iti dau prea multe detalii. Pur si simplu, setez pe aparatul Nikon modulul nocturn si setarile si le face aparatul singur.

      Ștergere