sâmbătă, 29 august 2015

La Taşkent, în Uzbekistan, pentru un turneu de tenis

În perioada 28 septembrie - 4 octombrie, la Taşkent, capitala statului Uzbekistan, are loc un turneu feminin de tenis, un prilej excelent pentru a vedea acest colţ de lume, aşa că am inclus această competiţie sportivă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna septembrie.
Taşkent se află pe vechiul drum al mătăsii, care lega Europa de China, iar zilele petrecute aici pentru turneul de tenis îţi vor da posibilitatea să descoperi un oraş fantastic. Sunt numeroase biserici, pentru diverse religii, inclusiv moschei, unele cuprinzând un adevărat complex monahal. Amatorii de muzee, galerii de artă, vor avea şi ei ce vedea în capitala Uzbekistanului. De asemenea, există mai multe pieţe mari, dominate de diverse monumente, iar clădirile administrative (Senatul, turnul de televiziune, centre de conferinţe) construite ceva mai recent conferă un aer aparte oraşului.
La turneu
Turneul feminin de tenis, inclus în circuitul WTA, are loc la Taşkent, în perioada 28 septembrie - 4 octombrie, fiind găzduit de Olympic Tennis School. La arene se ajunge destul de uşor, cu metroul sau cu alte mijloace de transport în comun. Biletele nu au fost încă puse în vânzare, dar vor fi disponibile pe site-ul oficial al competiţiei - tashkentopen.uz/en/.
Cum se ajunge la Taşkent?
Cu avionul, iar o variantă bună poate fi următoarea:
26 septembrie: Bucureşti 14.45 - 17.10 Moscova 20.50 - 02.45 Taşkent
6 octombrie: Taşkent 4.45 - 7.05 Moscova 11.05 - 13.45 Bucureşti
Companie: Aeroflot. Preţ: 490 euro/persoană.
De la aeroport pentru a ajunge în ora, cea mai bună modalitate este metroul, dar sunt şi autobuze, care ar fi indicate pentru zonele unde nu ajunge metroul.
Variante de cazare
Hotel Uzbekistan, 4 stele, preţ 642 euro/camera dublă, cu mic dejun/8 nopţi
Hayot, 4 stele, preţ 571 euro
Miran International, 5 stele, preţ 1.095 eurro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu