joi, 6 august 2015

La Zurich, pentru un meci de fotbal

Elveţia este ţara mea favorită, iar dacă există posibilitatea de a merge până în orice oraş din această ţară pentru un meci de fotbal, atunci cred că este prilejul perfect pentru sport şi turism, ceea ce m-a şi determinat să includ pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august meciul Grasshoper Zurich - Young Boys Berna, din campionatul Elveţiei, care va avea loc pe 30 august, de la ora 16.00 (ora locală), la Zurich.
Sunt multe lucruri de văzut în Zurich, dar indiferent de timpul pe care îl ai la dispoziţie ar trebui să îţi rezervi un moment pentru răsfăţul personal - o plimbare pe malurile râului Limmat sau pe promenada lacului Zurich şi o ciocolată fină şi delicioasă, aşa cum numai în Elveţia găseşti. Sunt şi o serie de obiective pe care merită să le incluzi pe lista obiectivelor de neratat: Grossmunster - o veche biserică reformată, un simbol al oraşului, urcarea în turn, de unde priveliştea este extraordinară, costă 4 franci elveţieni; Biserica St. Peter - este cea mai veche biserică din oraş, iar pe una dintre faţade se găseşte cel mai mare ceas de pe o biserică din Europa; Grădina Zoologică - despre care toată lumea care a văzut-o are numai cuvinte de laudă, preţ 26 franci elveţieni; Grădina Chinezească; o plimbare pe Bahnhofstrasse - artera comercială a Zurichului, foarte scumpă, dar şi un exemplu de rafinament; Muzeul Ceasului Beyer - un muzeu care prezintă evoluţia ceasurilor, precum şi mici secrete de fabricaţie, preţ 8 franci elveţieni; o croazieră pe lac este aproape obligatorie, panorama asupra oraşului şi a întregii regiunii fiind de nepreţuit, chiar şi într-un oraş al băncilor; numeroase ateliere de ceasornicărie şi de fabricare a ciocolatei şi cât şi mai câte altele.
La meci
Partida Grasshoper Zurich - Young Boys Berna are loc pe stadionul Letzigrund din capitala Elveţiei, un stadion care a găzduit meciuri de la EURO 2008. La stadion se ajunge destul de uşor - fie o plimbare din centru, fie cu tramvaiul 2, fie cu autobuzul 31.
Biletele pentru acest meci se pot achiziţiona de pe secţiunea de ticheting a site-ului oficial al clubului din Zurich - gcz.ch, preţurile începând de la 20 franci elveţieni.
Cum se ajunge la Zurich?
27 august: Bucureşti 16.05 - 17.30 Zurich
2 septembrie: Zurich 12.05 - 15.30 Bucureşti
Companie: Swiss Air. Preţ: 342 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai bună legătură spre centrul oraşului este trenul. Circulă la interval de maximum 12 minute, tot în 12 minute ajugându-se în Gara Centrală din Zurich. Un bilet costă 6,60 franci elveţieni şi este valabil o oră.
Variante de cazare
Hotel Leoneck, 3 stele, preţ 1.130 euro/camera dublă/6 nopţi
Hotel Bristol, 3 stele, preţ 1.165 euro
Central Plaza, 4 stele, preţ 1.713 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu