duminică, 23 august 2015

O excursie de o zi din Praga - Brno

Brno este capitala Moraviei, al doilea oraş ca mărime din Cehia şi poate fi o excelentă alegere pentru o excursie de o zi capitala Cehiei, Praga.
Brno este un oraş pitoresc, cu multe monumente, dar şi cu bulevarde ample, amintind celor mai boemi de atmosfera pariziană. Printre atracţiile care nu ar trebui ratate în Brno se numără Primăria Oraşului Vechi, străjuită de un dragon înalt,
Vila Tugendhat (inclusă în patrimoniul UNESCO, este considerată una dintre cele mai grandioase vile din întreaga lume şi dincolo de avangardismul său are avantajul unei vederi spectaculoase asupra oraşului),
castelul Spilberk (aflat pe dealul cu acelaşi nume)
şi Catedrala Sf. Petru şi Pavel (care se înalţă semeţ pe dealul Petrov).
Sigur, o excursie - fie şi numai de o zi - la Brno nu ar fi completă fără oprirea într-una dintre multele berării care împânzesc oraşul, unele dintre ele fiind chiar interfaţa unor făbricuţe de bere.
De la Praga, cel mai facil mod de a ajunge la Brno este autobuzul. O călătorie durează cam două ore şi jumătate şi ai varianta transportului public în comun, cu plecare de la autogara din Praga, sau a unei excursii organizate de numeroasele agenţii de turism din capitala Cehiei.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere