duminică, 30 august 2015

O excursie de o zi din Praga - Castelul Krivoklat

Castelul Krivoklat este al doilea cel mai vizitat castel al Cehiei. Este considerat un exemplu clasic de arhitectură gotică, dar are numeroase influenţe franceze, ceea ce îi conferă unicitate. Există dovezi despre acest castel din secolul al XII-lea, dar actuala clădire datează de la sfârşitul secolului al XIII-lea. A fost mărită şi fortifică un secol mai târziu, toate acestea aducându-i strălucirea unică de care se bucură în zilele noastre.
Castelul a fost reşedinţa regală de vânătoare a lui Carol al IV-lea. În turul care se organizează la castel se pot vedea Sala Regelui,
care e boltită, o capelă gotică cu un altar frumos încrustat, o pivniţă folosită pe vremuri ca închisoare, iar acum este spaţiu de expoziţie a unui set necruţător de instrumente de tortură, dar şi Sala Cavalerilor, unde se află o colecţie de picturi din perioada gotică târzie şi mai multe sculpturi.
Cadrul natural în care se află acest castel este şi el foarte spectaculos, fiind locul ideal pentru o plimbare.
La Castelul Krivoklat, aflat la aproape 50 km vest de Praga, se ajunge cu trenul. Din Gara Centrală trebuie să iei trenul în direcţia Tabor şi să cobori la staţia Benesov u Prahy. De aici, castelul este la o plimbare pe joc de maximum 15 minute. O altă variantă este să achiziţionezi o excursie la acest castel de la una dintre agenţiile de turism din Praga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu